Italijanska kuhinja je poznata širom sveta, a najpopularnije jelo je svakako pica. Svaka zemlja u originalni recept dodala neki svoj tajni sastojak, a najbitnija stvar je priprema testa za picu. Od ovog ukusnog jela ne morate da odustajte ni u toku Božićnog posta,već možete da napravite posno testo od samo 3 jeftina sastojka. Premažite picu aromatičnim prelivom od ulja i začina, a za nadev možete da koristite bilo koje povrće, biljni sir... 

Sastojci:

  • 400 g brašna 
  • 200 ml kisele vode 
  • 3 kašike ulja 
  • Za premaz: 
  • 4 kašike ulja 
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica tucane paprike  
  • origano 

Kako se pravi posno testo za picu - recept:

U posudi pomešajte brašno, kiselu vodu i ulje. Ako želite dodajte i kašičicu soli. Umesite testo za picu, pa umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori nekih pola sata. Na pek papiru oklagijom tanko razvucite testo u obliku kruga. Zatim malo savijte ivice. Pomešajte ulje, mleveni beli luk i origano, pa premažite testo. Nafilujte po želji, možete tikvicama, biljnim sirom, paradajzom, paprikama, maslinama... Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Od domaćeg testa napravite picu

BONUS VIDEO: 

Pica pecivo Instagram/bengikurtcebe

StvarUkusa/S.B.