Picu možete da jedete i u toku posta, samo napravite posno testo.

Italijanska kuhinja je poznata širom sveta, a najpopularnije jelo je svakako pica. Svaka zemlja u originalni recept dodala neki svoj tajni sastojak. Od ovog ukusnog jela ne morate da odustajte ni u toku Uskršnjeg posta, već možete da napravite posno testo od samo 3 jeftina sastojka. Premažite je aromatičnim prelivom od ulja i začina, a za nadev možete da koristite bilo koje povrće, biljni sir...
- Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 ml kisele vode
- 3 kašike ulja
- Za premaz:
- 4 kašike ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica tucane paprike
- origano
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kiselu vodu i ulje. Ako želite dodajte i kašičicu soli. Umesite testo, pa umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori nekih pola sata. Na pek papiru oklagijom tanko razvucite testo u obliku kruga. Zatim malo savijte ivice. Pomešajte ulje, mleveni beli luk i origano, pa premažite testo. Nafilujte po želji, možete tikvicama, biljnim sirom, paradajzom, paprikama, maslinama... Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.