Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNO TESTO ZA PICU OD SAMO 3 SASTOJKA: Napravite hrskavu koricu poput najboljih majstora

Picu možete da jedete i u toku posta, samo napravite posno testo.

 Posno testo za picu Izvor: Shutterstock

Italijanska kuhinja je poznata širom sveta, a najpopularnije jelo je svakako pica. Svaka zemlja u originalni recept dodala neki svoj tajni sastojak. Od ovog ukusnog jela ne morate da odustajte ni u toku Uskršnjeg posta, već možete da napravite posno testo od samo 3 jeftina sastojka. Premažite je aromatičnim prelivom od ulja i začina, a za nadev možete da koristite bilo koje povrće, biljni sir... 

  • Sastojci:
  • 400 g brašna 
  • 200 ml kisele vode 
  • 3 kašike ulja 
  • Za premaz: 
  • 4 kašike ulja 
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica tucane paprike  
  • origano 

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kiselu vodu i ulje. Ako želite dodajte i kašičicu soli. Umesite testo, pa umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori nekih pola sata. Na pek papiru oklagijom tanko razvucite testo u obliku kruga. Zatim malo savijte ivice. Pomešajte ulje, mleveni beli luk i origano, pa premažite testo. Nafilujte po želji, možete tikvicama, biljnim sirom, paradajzom, paprikama, maslinama... Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti