Italijanska kuhinja je poznata širom sveta, a najpopularnije jelo je svakako pica. Svaka zemlja u originalni recept dodala neki svoj tajni sastojak, a najbitnija stvar je priprema testa za picu. Od ovog ukusnog jela ne morate da odustajte ni u toku Božićnog posta,već možete da napravite posno testo od samo 3 jeftina sastojka. Premažite picu aromatičnim prelivom od ulja i začina, a za nadev možete da koristite bilo koje povrće, biljni sir...
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 ml kisele vode
- 3 kašike ulja
- Za premaz:
- 4 kašike ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica tucane paprike
- origano
Kako se pravi posno testo za picu - recept:
U posudi pomešajte brašno, kiselu vodu i ulje. Ako želite dodajte i kašičicu soli. Umesite testo za picu, pa umotajte u providnu foliju i ostavite da odmori nekih pola sata. Na pek papiru oklagijom tanko razvucite testo u obliku kruga. Zatim malo savijte ivice. Pomešajte ulje, mleveni beli luk i origano, pa premažite testo. Nafilujte po želji, možete tikvicama, biljnim sirom, paradajzom, paprikama, maslinama... Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Od domaćeg testa napravite picu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem