Nijedan gurman neće odoleti ovako ukusnom sendviču. Osnovni sastojci su čvarci i slanina, namirnice koje Srbi najviše vole. Ono što mu daje poseban šmek je i zanimljiv umak od sira, majoneza i pavlake. Ako volite ljuto onda obavezno dodajte i seckanu ljutu papričicu. Ovom sendviču niko neće odoleti, a najbolje od svega je što se pravi baš lako i brzo. 

  • Sastojci:
  • slanina
  • zemička
  • tvrdi sir po želji 
  • majonez 
  • kisela pavlaka
  • senf
  • verčester sos (po želji)  
  • ljubičasti luk 
  • duvan čvarci 
  • sirće
  • zelena salata

Priprema:
Slaninu isecite na veče kocke, pa je začinite po želji. Isprežite je u tiganju dok ne postane hrskava. U blenderu usitnite sir, pa dodajte majonez, senf, pavlaku i vorčester sos i opet dobro izblendirajte. Isecite luk na sitnije komade i prelijte sirćetom i ostavite 10 minuta. U tiganju gde se pržila slanina ispecite i zemičku koju ste presekli na pola. Uzmite zemičku i bogato je premažite umakom od sira, zatim stavite slaninu, pa još jedan sloj umaka od sira. Preko pospite malo duvan čvaraka i proceđeni luk. Stavite iscepkanu zelenu salatu i prelijte maslinovim ulje. Poklopite drugom zemičkom i sendvič je spreman. Možete da stavite i seckanu ljutu papričicu. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE