Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a ako ga pomešate sa paprikom i lukom, napravićete najbolje ražnjiće. Porde toga sto su preukusni, ni sastojci nisu skupi, pa ćete za male pare napraviti fantastičan ručak. Poslužite sa pomfritom, pečenim krompirom ili sezonskom salatom. 

  • Sastojci:
  • 1/2 kašičice slatke paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 1 limunovog soka 
  • 1 kašika braon šećera 
  • 1 kašika kečapa 
  • 600 g pilećeg filea 
  • 1 crni luk 
  • 1 paprika 

Priprema:
U posudi pomešajte slatku papriku, beli luk, so, maslinovo ulje, limunov sok, šećer i kečap, pa dodajte meso iseckano na kockice. Ostavite da se marinira par minuta, pa za to vreme isecite papriku i luk. Zatim na štapić za ražnjić ređajte meso, papriku, pa luk. Pržite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE