Od belog mesa mogu da se prave najrazličitija jela, a ako ga pomešate sa paprikom i lukom, napravićete najbolje ražnjiće. Porde toga sto su preukusni, ni sastojci nisu skupi, pa ćete za male pare napraviti fantastičan ručak. Poslužite sa pomfritom, pečenim krompirom ili sezonskom salatom.
- Sastojci:
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike soja sosa
- 1 limunovog soka
- 1 kašika braon šećera
- 1 kašika kečapa
- 600 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 1 paprika
Priprema:
U posudi pomešajte slatku papriku, beli luk, so, maslinovo ulje, limunov sok, šećer i kečap, pa dodajte meso iseckano na kockice. Ostavite da se marinira par minuta, pa za to vreme isecite papriku i luk. Zatim na štapić za ražnjić ređajte meso, papriku, pa luk. Pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus