Brzinska ideja šta da pripremite za doručak ili večeru. Topli planinski sendvič sa slaninicom, jajima i sirom, čiji miris će Vas osvojiti još tokom njegovog pečenja. Umesto pančete možete da koristite salamu (šunku, mortadelu…). Idealno rešenje za ukusan obrok kada nemate previše vremena ujutru.
Sastojci:
- 6 kriški hleba
- 80 g pančete
- 50-100 g kačkavalja
- 2 jaja
- 150 ml mleka
- so
- origano
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 200 C. U tepsiju poređajte 4 parčeta hleba. Preko stavite slaninu (salamu), potom sir. Odozgo ponovo stavite 4 kriške hleba i opet sir. U činijici umutite jaja, so, mleko i malo origana. Prelijte preko sendvica ravnomerno, da svako parče bude dobro natopljeno. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, nekih 20 minuta ili dok ne dobije hrskavu koricu.
Izvor: Cooking.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem