Brzinska ideja šta da pripremite za doručak ili večeru. Topli planinski sendvič sa slaninicom, jajima i sirom, čiji miris će Vas osvojiti još tokom njegovog pečenja. Umesto pančete možete da koristite salamu (šunku, mortadelu…). Idealno rešenje za ukusan obrok kada nemate previše vremena ujutru.

Sastojci:

  • 6 kriški hleba
  • 80 g pančete
  • 50-100 g kačkavalja
  • 2 jaja
  • 150 ml mleka
  • so
  • origano

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 200 C. U tepsiju poređajte 4 parčeta hleba. Preko stavite slaninu (salamu), potom sir. Odozgo ponovo stavite 4 kriške hleba i opet sir. U činijici umutite jaja, so, mleko i malo origana. Prelijte preko sendvica ravnomerno, da svako parče bude dobro natopljeno. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, nekih 20 minuta ili dok ne dobije hrskavu koricu.

Izvor: Cooking.rs

Printscreen/YT/Cooking.rs Planinski sendvič sa slaninom i sirom