Košnice su starinski kolač koji se često služi na slavama, ali i za praznike. Kako je u toku Uskršnji post, naš predlog je da napravite posne košnice sa kokosom i čokoladom koje će se sigurno svima dopasti. Priprema je jednostavna i ne zahteva preterane poslastičarske veštine, a kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva.
Sastojci:
- 320 g keksa
- 150 ml ovsenog mleka
- 90 g šećera
- 60 g margarina
- 30 g kakaoa
- 100 g kokosa
- 75 g posne čokolade
Recept za posne košnice bez pečenja:
Napravite fil
Pomešajte kakao i šećer, pa postepeno sipajte mleko i dobro promašajte da ne ostanu grudvice. Kuvajte dok se malo ne zgusne, uz mešanje, pa dodajte margarin. Mešajte i kuvajte dok se margarin ne istopi.
Dodajte keks i kokos
U posudi pomešajte keks koji ste izlomili, kao i kokos (20 g), pa prelijte filom od kakaoa i promešajte.
Napravite kolač
Uzmite visoku čašu za rakiju, pa stavite kesu za zamrzivač u nju. Zatim sipajte smesu koju ste napravili i lepo utisnite u čašu. Prebacite kolač na tacnu koju ste obložili pek papirom. Tako radite dok ne utrošite sav fil. Stavite u frižider ili zamrzivač da se kolači stegnu.
Premažite čokoladom
Istopite čokoladnu na pari, pa premažite sve kolače. Zatim ih pospite preostalim kokosom, pa vratite u frižider i ostavite da se kolači ohlade.
Pročitajte i ovo: Sitni čokoladni kolači
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus