Čupavci su kolači koji se prave od mekanog biskvita, istopljene čokolade i kokosa. Retko ko može da im odoli, a ovi kolači su prvi put napravljeni u Australiji. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Ako volite da jedete ove kolače onda ih napravite u obliku mafina. Za nijansu jednostavnije se prave, a sigurni smo da će vas ukus oduševiti.
Sastojci:
- 180 g brašna
- 180 g šećera
- 1/2 kesica praška za pecivo
- 2 kašike meda
- 2 jajeta
- 30 g putera
- 100 ml mleka
- Za čokoladnu glazuru:
- 100 g putera
- 100 g šećera
- 2 kašike kakaoa
- 100 ml mleka
- 100 g kokosa
Recept za mafine čupavce:
Napravite testo
U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, med, jaja i istopljeni puter. Dobro sjedinite sastojke, pa postepeno sipajte mleko i sve lepo promešajte.
Ispecite mafine
Sipajte dobijeno testo u kalup za mafine koji ste obložili paprinim kalupima. Nemojte da prepunite, nego ostavite prazno pri vrhu jer će mafini narasti. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Napravite glazuru
Istopite puter, kakao i šećer u šerpi, pa sipajte mleko i mešajte dok se sastojci lepo ne sjedine. Umočite mafine u čokoladnu glazuru, pa zatim u kokos. Prijatno!
Pročitajte i ovo: Kako se prave čuveni čupavci, ali punjeni čokoladom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus