Čupavci su kolači koji se prave od biskvita, pa se uvaljaju u čokoladu i kokos. Često možete da ih vidite na slavskoj trpezi, a mi vam predlažemo da ako slavite Svetu Petku za desert poslužite posnečupavce koji se ne peku. Oni se prave mnogo brže i lakše od originalnog recepta, a toliko su kremasti da se tope u ustima.
Ako volite da jedete ovaj kolač, pročitajte recept i za čizkejk čupavce.
Sastojci:
- 1 l ovsenog mleka (može i od kokosa)
- 40 g margarina
- 120 g šećera
- 2 pune kašike kakaoa
- 160 g griza
- 1 kesica vanilin šećer
- 100 g posne čokolade
- kokos
Recept za posne čupavce koji se ne peku:
U mleko dodajte šećer, kakao, griz i vanilin šećer. Dobro sjedinite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i dodajte margarin, kao i čokoladu, pa mešajte dok se smesa za posne čupavce ne sjedini. U posudu u koju ćete sipati smesu za čupavce sipajte vodu, pa je promuljajte kako bi obložila celu posudu. Prospite i sipajte smesu za čupavce. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne u frižideru ili zamrzivaču. Zatim isecite kocke i uvaljajte u kokos.
Pročitajte i ovo: Lažni čupavci koji se ne peku
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem