Čupavci su kolač koji se pravi od mekanog biskvita, pa se uvalja u čokoladu i kokos. Često se služi na slavama, a skoro da ne postoji osoba koja ga ne obožava. Donosimo vam još bolji recept za čupavce koje ćete napuniiti čokoladom. Obavezno probajte.
Sastojci:
- Za biskvit:
- 4 jajeta
- 3/4 šolje šećera
- 3/4 šolje + 1 kašika brašna
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike istopljenog putera
- Za čokoladnu glazuru:
- 1 šolja šećera u prahu
- 1/2 šolje kakaoa
- 1/4 šolje istopljenog putera
- 1/4 šolje istopljene čokolade
- 1/2 šolje vrele vode
- 2 šolje sušenog kokosa
Recept za čupavce punjene čokoladom:
Napravite biskvit
Penasto umutite jaja i šećer, pa dodajte prosejano brašno, skrob i so. Sve dobro sjedinite, pa dodajte vanilu i istopljeni puter i opet promešajte. Sipajte smesu u posudu koju ste premazali puterom i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Napravite čokoladnu glazuru
Istopite čokoladu sa puterom i vodom i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Umočite u čokoladu i kokos
Biskvit isecite na kocke i umočite u glazuru, pa u kokos. Ostavite da se ohlade.
Napunite čokoladom
Presecite jednu kocku na pola, pa premažite čokoladom. Poklopite drugom polovinom kolača i služite.
Pročitajte i ovo: Kako se prave trougao čupavci
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus