Čokoladni kolači su svima omiljeni, pogtovo kada se lako prave i kada su kremasti. Na proleće i leto ljudi više vole da spremaju kolače koji se ne peku, pa vam donosimo super recept. Napravite čokoladni kolač sa piškotama i ukrasite jagodama čija je sezona tek počela.
Sastojci:
- 1 pakovanje piškota
- 300 ml soka od pomorandže
- Za čokoladni fil:
- 370 g margarina ili putera
- 260 g čokolade
- 50 g kakaoa
- 280 g šećera
- 1 čašica čokoladnog likera ili konjaka
- 5 jaja
- Za dekoraciju:
- 300 ml slatke pavlake
- jagode
Recept za čokoladni kolač sa piškotama i jagodama:
Napravite fil
U šerpu stavite puter i šećer, pa kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte prosejani kakao i čokoladu, pa kuvajte dok se čokolada ne otopi. Sipajte i čokoladni liker ili konjak, pa kuvajte još 5 minuta. Nakon toga dodajte umućena jaja i kuvajte 5 minuta nakon ključanja, uz neprestano mešanje.
Napravite kolač
U vatrostalnu posudu poređajte piškote koje ste umočili u sok od pomorandže, pa preko sipajte fil od čokolade. Stavite u frižider na pola sata.
Umutite slatku pavlaku
Čvrsto umutite slatku pavlaku i premažite preko fila, pa ukrasite jagodama. Vratite u frižider na još sat vremena, pa služite.
Pročitajte i ovo: Najbolji čokoladni kolač za post na vodi
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus