Sastojci:

  • 400 g mladog krompira, vrlo tanko isečenog
  • 1 list gotovog lisnatog testa
  • 4 kašike svežeg pesta
  • 3 kašike tvrdog sira, sitno narendanog
  • 1 jaje, umućeno
  • 100 g feta sira

Recept za tart sa krompirom i pestom:

Krompir stavite u ključalu slanu vodu i kuvajte 2-3 minuta. Ocediti dobro.  Za ovaj tart zagrejte rernu na 190C. Razvijte testo na pleh sa papirom za pečenje. Rasporedite pola pesta preko osnove i pospite tvrdim sirom. Posložite kolutove krompira na vrh, tako da se preklapaju, a zatim začinite.

Ivice testa premažite umućenim jajetom. Pecite 30-35 minuta dok pecivo ne postane zlatno i hrskavo. Izmrvite preko toga feta sir i pokapajte ostatkom pesta, za serviranje. Možda ćete želeti da napravite i tart sa tikvicama, fetom i parmezanom.

Pročitajte i kako se pravi tart sa pečurkama i sirom

BONUS VIDEO

Instagram/recetassaludables.alicia Tart sa borovnicama

StvarUkusa