Pečurke su idealna zamena za meso i kada se pripreme na odgovarajući način, dobićete najukusniji obrok. Ukoliko volite pečurke možda ćete želeti da napravite i pržene pečurke u kremastom sosu od pavlake i sira. Evo i kako da napravite tart sa pečurkama!
Sastojci:
- 175 g putera,plus 2 kašike
- 300 g integralnog brašna
- Šaka listova majčine dušice
- 600 g mešanih pečuraka, očišćenih i isečenih na kockice
- 1 mali luk, sitno iseckan
- 125 g mekog sira
- 1/2 male veze vlašca, seckanog
- 2 čena belog luka, iseckana
- 1 jaje, umućeno
Recept za tart sa pečurkama i sirom
Spojite 175 g putera, integralno brašno, polovinu listova majčine dušice i prstohvat soli mešajte dok se ne zgrudva. Dodajte 2-3 kašike hladne vode i ponovo mešajte, dok se ne formira kugla. Zamotajte je i ohladite 20 minuta. U međuvremenu, u tiganju zagrejte preostale 2 kašike putera i pržite pečurke i luk 10 minuta dok ne omekšaju i ne porumene. Dobro začinite i sklonite sa vatre.
Zagrejte rernu na 220C. Stavite pleh u rernu da se zagreje. Umutite meki sir sa polovinom vlašca, preostalim listovima majčine dušice i belim lukom. Dobro začinite. Razvaljajte testo između dva lista papira za pečenje u oblik pravougaonika. Skinite gornji sloj papira za pečenje i premažite mešavinom mekog sira. Kašikom rasporedite pečurke, u ravnom sloju preko mekog sira, a zatim preklopite ivice testa sa sve 4 strane. Testo premažite jajetom. Pecite 35-40 minuta. Pospite preostalim vlašcem i uživajte.
Pročitajte kako se pravi jeftina večera od krompira i pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem