Pečurke možete da služite kao prilog ili kao glavno jelo. Podelili smo sa vama fantastičan recept za punjene pečurke na grčki način, a sada vam donosimo još jedan. Napravite prilog od pečuraka u kremastom sosu od pavlake za kuvanje i sira. Ovako pripremljene pečurke možete da služite uz meso, ali i uz salatu.

Sastojci:

  • 400 g pečuraka 
  • 150 g čeri paradajza
  • 1-2 čena belog luka
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • malo spanaća
  • 50 g tvrdog sira 
  • peršun

Recept za pečurke u kremastom sosu: 

Pečurke dobro očistite, ali nemojte da ih perete. Dovoljno je da ih očistite ubrusom. Zatim u tiganj sipajte malo ulja, pa propržite cele pečurke. Kada su one gotove dodajte čeri paradajz isečen na polovine i promešajte. Zatim dodajte sitno seckan beli luk, pa promešajte, a posle minut sipajte i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite, promešajte i krčkajte dok ne krene da vri. Pred kraj dodajte spanać i rendani sir, pa opet sve lepo promešajte. Ostavite na šporetu još par minuta, a zatim pospite seckanim peršunom i služite. 

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Pita sa pečurkama

StvarUkusa/S.B.