Pečurke možete da služite kao prilog ili kao glavno jelo. Podelili smo sa vama fantastičan recept za punjene pečurke na grčki način, a sada vam donosimo još jedan. Napravite prilog od pečuraka u kremastom sosu od pavlake za kuvanje i sira. Ovako pripremljene pečurke možete da služite uz meso, ali i uz salatu.
Sastojci:
- 400 g pečuraka
- 150 g čeri paradajza
- 1-2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- malo spanaća
- 50 g tvrdog sira
- peršun
Recept za pečurke u kremastom sosu:
Pečurke dobro očistite, ali nemojte da ih perete. Dovoljno je da ih očistite ubrusom. Zatim u tiganj sipajte malo ulja, pa propržite cele pečurke. Kada su one gotove dodajte čeri paradajz isečen na polovine i promešajte. Zatim dodajte sitno seckan beli luk, pa promešajte, a posle minut sipajte i pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite, promešajte i krčkajte dok ne krene da vri. Pred kraj dodajte spanać i rendani sir, pa opet sve lepo promešajte. Ostavite na šporetu još par minuta, a zatim pospite seckanim peršunom i služite.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem