Ideja za ručak nikad dosta, a lovačke šnicle su jelo koje niko ne odbija. Ove mekande šnicle su se nekada stalno služile za ručak, a mekano meso u saftu se najbolje slaže sa pire krompirom. Donosimo vam i ruski recept za lovačke šnicle koje se prave u sosu od pečuraka, a neverovatno su ukusne.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 300 g pečuraka
- 1/2 crnog luka
- 200 ml belog vina
- 1 kašika brašna
- 30 g putera
Ruski recept za lovačke šnicle:
Pripremite meso
Šnicle ne treba da budu previše debele, a ako jesu izlupajte ih tučkom za meso. Posolite i pobiberite sa obe strane. Ispržite meso sa obe strane, pa izvadite iz tiganja.
Pripremite sos
U isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim dodajte seckane pečurke i puter, pa pržite još nekih 10 minuta. Na kraju dodajte brašno i pržite još minuta.
Sipajte vino
U sos sipajte vino, pa krčkajte dok malo ne ispari. Začinite po želji, pa vratite meso i krčkajte još 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Lovačke šnicle u sosu od paradajz pirea i vina
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus