Ideja za ručak nikad dosta, a lovačke šnicle su jelo koje niko ne odbija. Ove mekande šnicle su se nekada stalno služile za ručak, a mekano meso u saftu se najbolje slaže sa pire krompirom. Donosimo vam i ruski recept za lovačke šnicle koje se prave u sosu od pečuraka, a neverovatno su ukusne.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 300 g pečuraka
- 1/2 crnog luka
- 200 ml belog vina
- 1 kašika brašna
- 30 g putera
Ruski recept za lovačke šnicle:
Pripremite meso
Šnicle ne treba da budu previše debele, a ako jesu izlupajte ih tučkom za meso. Posolite i pobiberite sa obe strane. Ispržite meso sa obe strane, pa izvadite iz tiganja.
Pripremite sos
U isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim dodajte seckane pečurke i puter, pa pržite još nekih 10 minuta. Na kraju dodajte brašno i pržite još minuta.
Sipajte vino
U sos sipajte vino, pa krčkajte dok malo ne ispari. Začinite po želji, pa vratite meso i krčkajte još 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Lovačke šnicle u sosu od paradajz pirea i vina
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom