Ideja za ručak nikad dosta, a lovačke šnicle su jelo koje niko ne odbija. Ove mekande šnicle su se nekada stalno služile za ručak, a mekano meso u saftu se najbolje slaže sa pire krompirom. Donosimo vam i ruski recept za lovačke šnicle koje se prave u sosu od pečuraka, a neverovatno su ukusne. 

Sastojci:

  •  600 g svinjskog filea
  • 300 g pečuraka 
  • 1/2 crnog luka 
  • 200 ml belog vina
  • 1 kašika brašna 
  • 30 g putera




Ruski recept za lovačke šnicle:

18:28
Korak 1

Pripremite meso 

Šnicle ne treba da budu previše debele, a ako jesu izlupajte ih tučkom za meso. Posolite i pobiberite sa obe strane. Ispržite meso sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. 

18:29
Korak 2

Pripremite sos 

U isti tiganj dodajte sitno seckani crni luk, pa pržite dok ne omekša. Zatim dodajte seckane pečurke i puter, pa pržite još nekih 10 minuta. Na kraju dodajte brašno i pržite još minuta. 

18:29
Korak 3

Sipajte vino 

U sos sipajte vino, pa krčkajte dok malo ne ispari. Začinite po želji, pa vratite meso i krčkajte još 10 minuta. 

Pročitajte i ovo: Lovačke šnicle u sosu od paradajz pirea i vina

BONUS VIDEO: 

trik za najsočniju piletinu TikTok/callmebelly

(StvarUkusa/S.B.)