Mnoge domaćice misle da pečenje pileta zahteva posebne kulinarske sposobnsti, kao i mnoge začine ili namirnice. Ipak savrešno pečeno pile možete da spremite pomoću samo jedne namirnice. Sve što treba da uradite jeste da pleh bogato pospete solju i preko stavite pile. Možda niste znali, ali na ovaj način kožica će biti savrešno hrskva, a meso baš sočno.
Sastojci:
- 1 pile
- oko 300 g soli
Najjednostavniji recept za pile:
Pripremite meso
Kupite u prodavnici celo pile, vodite računa da već bude očišćeno.
Stavite u pleh
Ako želite da savrešno ispečete pile dovoljno je da pleh dobro pospete solju, da bude deblji sloj, pa preko stavite pile.
Pecite
Pecite pile u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena. Zatim ga izvdite iz pleha i so bacite.
Pročitajte i ovo: Pile pečeno u šerpi
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem