Mnoge domaćice misle da pečenje pileta zahteva posebne kulinarske sposobnsti, kao i mnoge začine ili namirnice. Ipak savrešno pečeno pile možete da spremite pomoću samo jedne namirnice. Sve što treba da uradite jeste da pleh bogato pospete solju i preko stavite pile. Možda niste znali, ali na ovaj način kožica će biti savrešno hrskva, a meso baš sočno. 

Sastojci:

  • 1 pile 
  • oko 300 g soli

Najjednostavniji recept za pile:

17:43
Korak 1

Pripremite meso 

Kupite u prodavnici celo pile, vodite računa da već bude očišćeno. 

17:43
Korak 2

Stavite u pleh 

Ako želite da savrešno ispečete pile dovoljno je da pleh dobro pospete solju, da bude deblji sloj, pa preko stavite pile. 

17:43
Korak 3

Pecite

Pecite pile u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat i po vremena. Zatim ga izvdite iz pleha i so bacite. 

Pročitajte i ovo: Pile pečeno u šerpi

BONUS VIDEO: 

Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje TikTok/hungryhappens

(StvarUkusa/S.B.)