Domaća supa sa knedlama je obavezna zimi, a već smo sa vama podelili nekoliko trikova kako da napravite savršene knedle od griza. Ako volite da jedete supu sa knedlama, ali volite i da eksperimentišete u kuhinji, predlažemo vam da isprobate i ovaj recept. Knedle se pravi od samopodižćeg brašna, a ovde možete da pročitate kako lako i brzo da ga napravite. Knedle su mekane, a supa preukusna.
Sastojci:
- Za supu:
- 1 manje pile
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- 2 stabljike celera
- 3 lovorova lista
- 8 zrna bibera
- svež timijan
- Za knedle:
- 325 samopodižućeg brašna
- 350 ml mleka
- 60 g putera
- so, biber
- 2 kašike seckanog peršuna
Recept za supu sa knedlama od celog pileta:
Napravite supu
U posudu stavite pile, pa dodajte crni luk, celer i šargarepu. Zatim dodajte ceo čen belog luka koji ste pritisli nožem, zrna bibera, kao i lovorov list. Posolite i prelijte vodom. Poklopite i kuvajte dok meso ne omekša, a povremeno sklanjajte penu. Kada se pile skuva izvadite ga iz šerpe i supu procedite. Zatim u proceđenu supu dodajte seckanu šargarepu i celer, kao i timijan koji ste umotali u gazu. Posle 5 minuta izvadite timijan. Dodajte i meso koje ste iseckali i kojem ste skinuli kožicu.
Napravite knedle
Brašno posolite i pobiberite, a onda dodajte seckani peršun i promešajte. Zatim sipajte mleko i istopljeni puter i sve dobro sjedinite.
Kuvajte knedle
U vrelu supu sipajte kašiku smese i tako dok ne utrošite sve. Kuvajte dok i knedle ne omekšaju.
Pročitajte i ovo: Domaća supa sa knedlama od testa
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem