Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez domaće supe, a ona sa knedlama se najčešće spremala, jer nema koje je ne voli. Kako dolazi hladnije vreme, tako će se supa češće nalaziti na meniju, a mi vam donosimo recept za savršeno ukusne knedle za supu koje će uspeti svima. Trik je u prašku za pecivo. Takođe, približava se i Sveta Petka, pa predlažemo da služite domaću supu sa posnim knedlama koju će gosti prosto obožavati.
Možete da napravite i bezglutenske knedle za supu, a u njih se isto dodajte prašak za pecivo koji ih čini vazdušastim.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- 1/3 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 7 kašika griza
Recept za najbolje knedle za supu:
Penasto umutite jaje, pa dodajte so, prašak za pecivo i 5 kašika griza. Lepo sjedinite smesu za knedle, pa dodajte preostali griz i ulje. Lepo promešajte, a onda kašikom (koju ste prvo stavili u vrelu supu) uzimajte smesu za knedle i sipajte u vrelu supu, pa kuvajte još 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Kako Italijani prave knedle za supu
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem