Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez domaće supe, a ona sa knedlama se najčešće spremala, jer nema koje je ne voli. Kako dolazi hladnije vreme, tako će se supa češće nalaziti na meniju, a mi vam donosimo recept za savršeno ukusne knedle za supu koje će uspeti svima. Trik je u prašku za pecivo. Takođe, približava se i Sveta Petka, pa predlažemo da služite domaću supu sa posnim knedlama koju će gosti prosto obožavati.
Možete da napravite i bezglutenske knedle za supu, a u njih se isto dodajte prašak za pecivo koji ih čini vazdušastim.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 kašika ulja
- 1/3 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 7 kašika griza
Recept za najbolje knedle za supu:
Penasto umutite jaje, pa dodajte so, prašak za pecivo i 5 kašika griza. Lepo sjedinite smesu za knedle, pa dodajte preostali griz i ulje. Lepo promešajte, a onda kašikom (koju ste prvo stavili u vrelu supu) uzimajte smesu za knedle i sipajte u vrelu supu, pa kuvajte još 10 minuta.
Pročitajte i ovo: Kako Italijani prave knedle za supu
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa