Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez domaće supe, a ona sa knedlama se najčešće spremala, jer nema koje je ne voli. Kako dolazi hladnije vreme, tako će se supa češće nalaziti na meniju, a mi vam donosimo recept za savršeno ukusne knedle za supu koje će uspeti svima. Trik je u prašku za pecivo. Takođe, približava se i Sveta Petka, pa predlažemo da služite domaću supu sa posnim knedlama koju će gosti prosto obožavati. 

Možete da napravite i bezglutenske knedle za supu, a u njih se isto dodajte prašak za pecivo koji ih čini vazdušastim. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 7 kašika griza

Recept za najbolje knedle za supu: 

Penasto umutite jaje, pa dodajte so, prašak za pecivo i 5 kašika griza. Lepo sjedinite smesu za knedle, pa dodajte preostali griz i ulje. Lepo promešajte, a onda kašikom (koju ste prvo stavili u vrelu supu) uzimajte smesu za knedle i sipajte u vrelu supu, pa kuvajte još 10 minuta.

Pročitajte i ovo: Kako Italijani prave knedle za supu

BONUS VIDEO: 

Supa od sočiva Instagram/inspiredtaste

Izvor: StvarUkusa