Supa od šupljih kostiju je izuzetno bogata proteinima, posebno želatinom, a takođe sadrži tragove kalcijuma i fosfora. Ova supa spada u zdravije i pomoći će vam da ojačate imunitet tokom hladnih zimskih meseci. Supa od šupljih kostiji se jednostavno pravi i to od jeftinih sastojaka, a možete da je koristite i kao bujon koji će popraviti ukus mnogim jelima.
Za pripremu supe možete da koristite i kosti koje su vam ostale od mesa za ručak, a kako bi ona bila još ukusnija potrebno je da dodate i jedan trik sastojak koji svaka domaćica ima kod kuće. U pitaju je sirće, a dovoljno je da dodate samo jednu kašiku. Sirće pomaže da se "izvuku" hranljive materije koje kosti sadrže, među njima i kolagen. Takođe, u ovu supu možete da dodate i povrće po želji.
Pročitajte i ovo: Supa od tikvica
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus