Svinjska rebarca su specijalitet koji se često poručuje u restoranima, jer je meso ukusno i mekano. Obično se pripremaju u slatko-kiselom sosu, a pomoću ovog recepta možete lako da ih napravite kod kuće. Sve što treba da uradite jeste da ih začinite, a onda i ispečete. Na kraju se prelivaju sosom koji ima daje poseban šmek. Rebarca možete da poslužite za uskršnji ručak, ali i kada vam dođu gosti.
Sastojci:
- 1 kg rebaraca
- so, biber, slatka paprika, beli luk u prahu
- Za sos:
- 130 ml roštilj sosa
- 50 g kečapa
- 50 g meda
- 70 ml soja sosa
Recept za rebarca koja se peku u rerni:
Ispecite rebarca
Meso dobro posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Lepo utrljajte začine u rebarca, pa ih poređajte u pleh. Pecite u rerni na 180°C oko sat i po vremena.
Napravite sos
U šerpu sipajte roštilj sos, kečap, med i sojin sos. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje.
Prelijte rebarca
Izvadite rebarca iz rerne, pa prelijte sos preko i vratite u rernu na 15 minuta da se zapeku.
Pročitajte još: Sočna svinjska reba u slatko-kiselom sosu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Napravite domaći kečap bez aditiva i više nećete poželeti kupovni
Trouglići sa orasima - starinski kolači koji se tope u ustima
Domaći pužići bez lisnatog testa - bolji nego iz pekare
Pita iz tiganja sa fidom za supu i feta sirom
Kobasice na podlozi od crnog luka – klasik nemačke kuhinje