Svinjska rebarca su specijalitet koji se često poručuje u restoranima, jer je meso ukusno i mekano. Obično se pripremaju u slatko-kiselom sosu, a pomoću ovog recepta možete lako da ih napravite kod kuće. Sve što treba da uradite jeste da ih začinite, a onda i ispečete. Na kraju se prelivaju sosom koji ima daje poseban šmek. Rebarca možete da poslužite za uskršnji ručak, ali i kada vam dođu gosti. 

Sastojci:

  • 1 kg rebaraca
  • so, biber, slatka paprika, beli luk u prahu
  • Za sos: 
  • 130 ml roštilj sosa
  • 50 g kečapa
  • 50 g meda
  • 70 ml soja sosa

Recept za rebarca koja se peku u rerni:

13:02
Korak 1

Ispecite rebarca 

Meso dobro posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Lepo utrljajte začine u rebarca, pa ih poređajte u pleh. Pecite u rerni na 180°C oko sat i po vremena. 

13:02
Korak 2

Napravite sos 

U šerpu sipajte roštilj sos, kečap, med i sojin sos. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. 

13:02
Korak 3

Prelijte rebarca 

Izvadite rebarca iz rerne, pa prelijte sos preko i vratite u rernu na 15 minuta da se zapeku. 

Pročitajte još: Sočna svinjska reba u slatko-kiselom sosu

BONUS VIDEO: 

TikTok/ vellacooks Kako se pravi roštilj sos

(StvarUkusa/S.B.)