Više ne morate da idete u restoran kako bi jeli svinjska rebra, već ovaj specijalitet jednostavno napravite kod kuće. Prvo marinirajte meso, pa ga ispecite u rerni. Uz ovako sočna svinjska rebarca dovoljno je da poslužite samo salatu. A, ako želite da kupovni pire od jabuke zamenite domaćim, pročitajte kako da ga napravite

  • Sastojci:
  • 1 kg svinjskih rebarca 
  • Za marinadu:
  • 100 g pirea od jabuka 
  • 100 g kečapa 
  • 20 g braon šećera 
  • 1/2 limuna 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 1/2 kašičice slatke paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu  

Priprema:
Rebarca stavite u posudu i posolite. U drugoj posudi pomešajte kečap, pire od jabuka, šećer, limunov sok, soja sos, slatku papriku, beli luk u prahu i biber. Dobro promešajte i sipajte preko mesa. Rukama pomešajte marinadu i meso, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da upije sat vremena. Stavite meso u pleh i pecite na 220°C oko 50 minuta sa alu folijom, pa skinite foliju i pecite na još 15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE