Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJSOČNIJA SVINJSKA REBARCA, BUKVALNO SE LEPE ZA PRSTE: Trik je u marinadi od senfa i meda koja daje savršen ukus mesu

Autor Aleksandra Ljubičić

Za sve ljubitelje svinjskog mesa ovaj obrok je nešto što će zavoleti od prvog zalogaja.

 rebarca178089719.jpg Izvor: Shutterstock

Bilo da rebarca pravite kod kuće u rerni ili roštiljate u prirodi sa ovim receptom nećete pogrešiti. Tajna je u marinadi od meda i senfa koja će učiniti da se meso lepi za prste i bude ukusnije. Biće lepše nego iz restorana.

  • Sastojci:
  • 1 kg svinjskih rebaraca
  • Za marinadu:
  • 4 kašike senfa
  • 2 kašike jabukovog sirćeta
  • 3 kašike meda
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so

Priprema:

Svinjska rebra dobro posolite i premažite senfom. Pripremite marinadu tako što ćete u jednoj činiji pomešati maslinovo ulje, med, jabukovo sirće. Prelijte preko rebaraca i marinirajte meso najmanje 2 sata, a ako je moguće i duže.  Nakon toga izvadite rebarca i stavite na pleh sa pek papirom i pecite na 180 stepeni. Povremeno okrenite i premažite marinadom. Pecite dok se odozgo ne zapeče lepo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti