Bilo da rebarca pravite kod kuće u rerni ili roštiljate u prirodi sa ovim receptom nećete pogrešiti. Tajna je u marinadi od meda i senfa koja će učiniti da se meso lepi za prste i bude ukusnije. Biće lepše nego iz restorana.
- Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebaraca
- Za marinadu:
- 4 kašike senfa
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 3 kašike meda
- 4 kašike maslinovog ulja
- so
Priprema:
Svinjska rebra dobro posolite i premažite senfom. Pripremite marinadu tako što ćete u jednoj činiji pomešati maslinovo ulje, med, jabukovo sirće. Prelijte preko rebaraca i marinirajte meso najmanje 2 sata, a ako je moguće i duže. Nakon toga izvadite rebarca i stavite na pleh sa pek papirom i pecite na 180 stepeni. Povremeno okrenite i premažite marinadom. Pecite dok se odozgo ne zapeče lepo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem