Ovaj jednostavni rižoto prema receptu poznatog kuvara Džejmija Olivera ne zahteva veštinu u kuhinju, a gotov je za manje od pola sata. Iskoristite grašak ukoliko ga imate u zamrzivaču, a ako niste ljubitelj ovog povrća uvek ga možete zameniti s onim što imate u tom trenutku od povrća.
- Sastojci:
- 1 l bujona ili rastvorena kocka za supu u vodi
- 1 crni luk
- 1 stabljika celera
- maslinovo ulje
- maslac
- 300 g pirinča
- 300 g smrznutog graška
- 60 g parmezana + za posipanje
- so, biber
Priprema:
Bujon stavite da se zagreje do ključanja. Luk i celer propržite na maslacu i maslinovom ulju. Posolite i pobiberite. Dodajte pirinač i sipajte bujon pa krčkajte dok pirinač ne omekša. Pred kraj dodajte grašak. Pazite da ne ispari sav bujon, jer rižoto mora biti malo tečan. Umešajte na kraju parmezan. Kada servirate na tanjir ponovo pospite parmezanom. Po želji možete dodati malo pančete. Ako niste ljubitelj graška ili ga nemate u zamrzivaču, možete ga zameniti spanaćem, tikvicama, brokolijem..
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus