Ručak pripremljen na ovaj način veoma je jednostavan, a meso neverovatno sočno i ukusno. Ne treba vam mnogo ni sastojaka, a ni vremena. Zapečenu piletinu po ovom receptu pravićete često i cela porodica će uživati.
- Sastojci:
- 600 g pilećeg belog mesa
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica senfa
- 2 jajeta
- 300 ml kiselog mleka
- 1500 ml pavlake za kuvanje
- 4 kisela krastavca
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Piletinu isecite na trakice ili šnicle (šta više volite) pa je začinite suvim začinom,biberom i senfom. Sve dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili po mesu. Rernu zagrejte na 200 stepeni.Umutite jaja pa dodajte kiselo mleko. Umešajte i pavlaku za kuvanje. U vatrostalnu posudu rasporedite meso. Prelijte smesom od kiselog mleka, jaja i pavlake. Po vrhu narrendajte kisele krastavce i kaškavalj. Pecite pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem