Mleveno meso je pogodno za pravljenje najrazličitijih jela, a ćufte su upravo jedno od njih. Srbi su navikli da ih jedu u paradajz sosu sa pire krompirom, ali ovaj način pripreme će vas oduševiti. Kako se mleveno meso odlično slaže sa različitim ukusima isprobajte recept za ćufte u slatko kiselom sosu. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji i ljubitelji ste dobre hrane, ovaj recept će vam se garantovano dopasti. 

  • Sastojci:
  • 600 g mlevenog junećeg mesa 
  • 1 crni luk
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašika kečapa 
  • Za sos: 
  • 3 kašike soja sosa 
  • 2 kašike pirinčanog sirćeta 
  • 1 kašika smeđeg šećera 
  • 1 kašika slatko kiselog sosa 
  • 1 čen belo luka
  • peršun

Priprema:

U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, jaje, posolite, pobiberite, pospite belim lukom i sipajte kečap. Dobro sjedinite i oblikujte ćuftice. Zatim ih propržite na malo ulja, pa dodajte sos koji ste napravili tako što ste pomešali soja sos, pirinčano sirće, smeđi šećer i slatko kiseli sos. Prelijte ga preko ćuftica i dodajte sitno seckani beli luk. Pržite još malo da one upiju sos, pa poslužite i pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE