Mleveno meso je pogodno za pravljenje najrazličitijih jela, a ćufte su upravo jedno od njih. Srbi su navikli da ih jedu u paradajz sosu sa pire krompirom, ali ovaj način pripreme će vas oduševiti. Kako se mleveno meso odlično slaže sa različitim ukusima isprobajte recept za ćufte u slatko kiselom sosu. Ako volite da eksperimentišete u kuhinji i ljubitelji ste dobre hrane, ovaj recept će vam se garantovano dopasti.
- Sastojci:
- 600 g mlevenog junećeg mesa
- 1 crni luk
- 1 jaje
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika kečapa
- Za sos:
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike pirinčanog sirćeta
- 1 kašika smeđeg šećera
- 1 kašika slatko kiselog sosa
- 1 čen belo luka
- peršun
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno seckani crni luk, jaje, posolite, pobiberite, pospite belim lukom i sipajte kečap. Dobro sjedinite i oblikujte ćuftice. Zatim ih propržite na malo ulja, pa dodajte sos koji ste napravili tako što ste pomešali soja sos, pirinčano sirće, smeđi šećer i slatko kiseli sos. Prelijte ga preko ćuftica i dodajte sitno seckani beli luk. Pržite još malo da one upiju sos, pa poslužite i pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom