Mnoge domaćice izbegavaju jela sa junetinom jer ume da bude žilava, i potrebno je više vremena da se krčka kako bi omekšala. Ovaj recept morate probati jer je meso neverovatno ukusno. Najpre ga marinirajte, prodinstajte pa onda ukrčkajte u saftu. Na taj način će se raspadati samo od sebe, a povrće sa kojim se krčalo će samo dodatno poboljšati ukus.
- Sastojci:
- 600 g junetine
- 30 g đumbira
- 3 čena belog luka
- 4 kašike soja sosa
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 2 stabljike celera
- 2 paprike sveže
- praziluk
- 120 ml vode
- so, biber
- ulje za prženje
Priprema:
Junetinu isecite na trakice i stavite u činiju. Zatim joj dodajte sitno seckan đumbir (polovinu mere) i jedan čen seckanog belog luka. Prelijte sa maslinovim uljem i soja sosom (2 kašike). Na kraju dodajte i kašiku kukuruznog skroba pa sve promešajte. Kada se sve sjedinilo umešajte i med. Ostavite tako barem pola sata da meso lepo upije marinadu.U tiganju zagrejte ulje i ispržite mariniranu junetinu. U drugom tiganju propržite preostali seckan beli luk i đumbir pa prodinstajte. Dodajte crni luk, šargarepu, celer i papriku. Pržite dok ne omekša pa vratite meso u tiganj. U činiji pomešajte preostale 2 kašike soja sosa, kašiku kukuruznog skroba i vodu. Prelijte preko svega, promešajte, poklopite i ostavite da se krčka 20-30 minuta. Servirajte sa prazilukom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem