Mnoge domaćice izbegavaju jela sa junetinom jer ume da bude žilava, i potrebno je više vremena da se krčka kako bi omekšala. Ovaj recept morate probati jer je meso neverovatno ukusno. Najpre ga marinirajte, prodinstajte pa onda ukrčkajte u saftu. Na taj način će se raspadati samo od sebe, a povrće sa kojim se krčalo će samo dodatno poboljšati ukus.

  • Sastojci:
  • 600 g junetine
  • 30 g đumbira
  • 3 čena belog luka
  • 4 kašike soja sosa
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika meda
  • 2 crna luka
  • 1 šargarepa
  • 2 stabljike celera
  • 2 paprike sveže
  • praziluk
  • 120 ml vode
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Junetinu isecite na trakice i stavite u činiju. Zatim joj dodajte sitno seckan đumbir (polovinu mere) i jedan čen seckanog belog luka. Prelijte sa maslinovim uljem i soja sosom (2 kašike). Na kraju dodajte i kašiku kukuruznog skroba pa sve promešajte. Kada se sve sjedinilo umešajte i med. Ostavite tako barem pola sata da meso lepo upije marinadu.U tiganju zagrejte ulje i ispržite mariniranu junetinu. U drugom tiganju propržite preostali seckan beli luk i đumbir pa prodinstajte. Dodajte crni luk, šargarepu, celer i papriku. Pržite dok ne omekša pa vratite meso u tiganj. U činiji pomešajte preostale 2 kašike soja sosa, kašiku kukuruznog skroba i vodu. Prelijte preko svega, promešajte, poklopite i ostavite da se krčka 20-30 minuta. Servirajte sa prazilukom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE