Džigericaje puna protena i vitamina A, vitamina B, a sadrži i gvožđe. Bilo bi dobro da je uvrstite u jelovnik, a ovaj recept će vas oduševiti. Naš predlogza vikend ručak je da napravite džigericu, a kao prilog poslužite bulgur sa povrćem i salatu po želji. Jednostavno je, a ni sastojci nisu preterano skupi. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg teleće džigerice 
  • 200 ml mleka 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • malo majčina dušica
  • 60 g kukuruznog brašna
  • Za prilog:
  • 3 zelene paprike
  • 2 crvene paprike
  • 1 luk
  • 4 paradajza
  • 50 g putera 
  • 40 g paradajz pirea 
  • 1 kašičica soli 
  • 160 g bulgura 
  • 200 ml vrele vode 

Priprema:
Skinite masnoću sa vrha (u tankom sloju), pa isecite na 3 komada. Presecite po dužini da dobijete tanke šnicle. Stavite u posudu i prelijte mlekom. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na sat vremena. Izvadite džigericu iz mleka, pa posolite, pospite tucanom paprikom i majčinom dušicom sa obe strane. Uvaljajte u kukuruzno brašno i pržite u vrelom ulju.

Na malo ulja i putera propržite seckani crni luk, pa dodajte seckane paprike. Kada povrće omekpa dodajte seckani paradajz, paradajz pire i posolite. Promešajte, pa posle 5 minuta dodajte bulgur koji ste oprali, promešajte i sipajte vrelu vodu. Poklopite i kuvajte dok ne omekša.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE