U Srbiji nijedan ručak ne može da se zamisli bez mesa, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite meso za manje od pola sata, a možete da ga služite sa prilogom po želji. Pored mesa dodaje se još par sastojaka koje imate kod kuće, a sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 2 teleće ili juneće šnicle
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice soli
- 50 g slanog putera
- 2 čena belog luka
- svež ruzmarin
Brzinski recept za mekano meso:
Pripremite meso
Isecite meso na kockice, pa nauljite. Pospite crnim i belim lukom u prahu, pa posolite i pobiberite. dobro utrljajte začine u meso.
Ispržite meso
U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte meso i ispržite sa obe strane. Izvadite meso iz tiganja.
Istopite puter
U tiganju istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk i grančice svežeg ruzmarina. Vratite meso i ostavite još par minuta da upije mirise.
Pročitajte i ovo: Lažni biftek Stroganov, pravi se za 20 minuta
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu