U Srbiji nijedan ručak ne može da se zamisli bez mesa, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite meso za manje od pola sata, a možete da ga služite sa prilogom po želji. Pored mesa dodaje se još par sastojaka koje imate kod kuće, a sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju. 

Sastojci:

  • 2 teleće ili juneće šnicle
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice soli
  • 50 g slanog putera
  • 2 čena belog luka 
  • svež ruzmarin

Brzinski recept za mekano meso:

10:16
Korak 1

Pripremite meso 

Isecite meso na kockice, pa nauljite. Pospite crnim i belim lukom u prahu, pa posolite i pobiberite. dobro utrljajte začine u meso. 

10:16
Korak 2

Ispržite meso 

U tiganj sipajte malo ulja, pa kada se zagreje dodajte meso i ispržite sa obe strane. Izvadite meso iz tiganja. 

10:16
Korak 3

Istopite puter 

U tiganju istopite puter, pa dodajte mleveni beli luk i grančice svežeg ruzmarina. Vratite meso i ostavite još par minuta da upije mirise. 

Pročitajte i ovo: Lažni biftek Stroganov, pravi se za 20 minuta

BONUS VIDEO:

Tortilje punjene mlevenim mesom  Instagram/receptik_v_bloknote

(StvarUkusa/S.B.)