Pržena hrana je kalorična i masna, ali ne postoji osoba koja će odbiti prženo meso. Ono je definitvno najukusnije i retko kad je suvo. Najpopularnije prženo meso je pohovano, a mi vam donosimo super trik za prženje. 

Zašto stavljate parče hleba u tiganj kada pržite meso?

Ako ste preterali sa uljem ili jednostavno ne želite da prženo meso bude previše masno, samo dodajte parče hleba u tiganj. On će apsorbovati sav višak masti. Jako je bitno da hleb izvadite na vreme iz tiganja, jer će se raspasti i onda niste ništa uradili.

Hleb ne služi samo da pokupi višak masti, njega možete da stavite i u šerpu sa cveklom koja se kuva, jer sprečava širenje neprijatnog mirisa.

Pročitajte i ovo: Iskoristite pek papir i nema prskanja ulja prilikom prženja hrane

BONUS VIDEO: 

Pecivo punjeno belim mesom Instagram/ kooki_lovescooking

(StvarUkusa/S.B.)