Pržena hrana je kalorična i masna, ali ne postoji osoba koja će odbiti prženo meso. Ono je definitvno najukusnije i retko kad je suvo. Najpopularnije prženo meso je pohovano, a mi vam donosimo super trik za prženje.
Zašto stavljate parče hleba u tiganj kada pržite meso?
Ako ste preterali sa uljem ili jednostavno ne želite da prženo meso bude previše masno, samo dodajte parče hleba u tiganj. On će apsorbovati sav višak masti. Jako je bitno da hleb izvadite na vreme iz tiganja, jer će se raspasti i onda niste ništa uradili.
Hleb ne služi samo da pokupi višak masti, njega možete da stavite i u šerpu sa cveklom koja se kuva, jer sprečava širenje neprijatnog mirisa.
Pročitajte i ovo: Iskoristite pek papir i nema prskanja ulja prilikom prženja hrane
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem