Prženje je jedan od najpopularnijih načina pripreme hrane, ali svima smeta prskanje ulja. Ako i vi spadate u ljubitelje pržene i jake hrane, ali vam smetaju fleke od ulja na šporetu, onda imamo super rešenje za vas. Svaka domaćica kod kuće ima pek papir, a on vam pomaže da ispržite ukusnu hranu i još sprečava prskanje ulja, pa će šporet biti čist.
Pek papir je dobar provodnik toplote, tako da ne ometa ravnomerno pečenje ili prženje hrane. Zato pre nego što krene da pržite nešto, obavezno dno tiganja ili šerpe obložite pek papirom i tek onda sipajte malo ulja. Nakon toga bacite upotrebljeni pek papir.
Osim što će sprečiti prskanje ulja, mnogo lakše ćete oprati tiganj ili šerpu, jer neće biti previše ulja.
Pročitajte i ovo: Kako da ulje ne prska prilikom prženja
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem