Prženje je jedan od najpopularnijih načina pripreme hrane, ali svima smeta prskanje ulja. Ako i vi spadate u ljubitelje pržene i jake hrane, ali vam smetaju fleke od ulja na šporetu, onda imamo super rešenje za vas. Svaka domaćica kod kuće ima pek papir, a on vam pomaže da ispržite ukusnu hranu i još sprečava prskanje ulja, pa će šporet biti čist.
Pek papir je dobar provodnik toplote, tako da ne ometa ravnomerno pečenje ili prženje hrane. Zato pre nego što krene da pržite nešto, obavezno dno tiganja ili šerpe obložite pek papirom i tek onda sipajte malo ulja. Nakon toga bacite upotrebljeni pek papir.
Osim što će sprečiti prskanje ulja, mnogo lakše ćete oprati tiganj ili šerpu, jer neće biti previše ulja.
Pročitajte i ovo: Kako da ulje ne prska prilikom prženja
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus