Nijedno jelo ne može da se zamisli bez luka, a dodaje se i u salate, hot dog... Svi crni luk prže na isti način, ali ako želite da bude hrskaviji i ukusniji, onda je bitno da znate neke "cake". Ako crni luk ispržite kako treba, jelo će biti neuporedivo ukusnije.
Nije to nikakva nauka, ali postoje neki sastojci koji mogu mnogo da vam olakašaju. Takođe, pročitajte i kako da se kuća ne usmrdi prilikom prženja crnog luka.
So
Ako luk pržite kako biste ga zasebno jeli, onda ga posolie 30 sekundi pre kraja, a ako ga koristite za pripremu drugih jela, onda odmah posolite.
Temperatura
Bitna je pravilna temperatura. Prvo zagrejte tiganj, a onda dodajte i seckan crni luk. Smanjite temperaturu i pržite dok ne omkeša. Naravno posolite. Ako vam je potreban hrskav crni luk, sve vreme pržite na visokoj temperaturi.
Šećer
Ako želite da napravite hrskav crni luk, onda obavezno dodajte kašičicu šećera.
Soda bikarbona
Malo sode bikarbone značajno će poboljšati kvalitet prženog luka.
Pročitajte i ovo: Crni luk punjen mlevenim mesom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu