Italijanska kuhinja je popularna u celom svetu, a najpoznatije jelo su paste. Paste se lako spremaju, a da li koristite taljatele, makarone, špagete... zavisi od vašeg ukusa. Sosovi mogu da budu najrazličitiji mogući, a čuveni su bolonjeze i karbonara. Makarone i špagete su neverovatno ukusne, čak i kada su prelivene samo paradajz sosom.
Ali, ako želite da budu još ukusnije, onda vam predlažemo da ih prvo propžite ili ispečete. Mnoge domaćice već rade ovo, a prženje ili pečenje pre kuvanja pomaže da one budu ukusnije.
Sve što treba da uradite jeste da ubacite makarone ili špagete u vruć tiganj, ali nemojte da ga nauljite, pa ostavite nekih 2 minuta. Povremeno mešajte jer testenina ne sme da izgori. A ako želite da bude aromatičnija, onda prvo istopite puter, pa dodajte testetninu.
Nakon toga skuvajte makarone ili špagete.
Pročitajte i ovo: Trikovi za pripremu makarona
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu