Italijanska kuhinja je popularna u celom svetu, a najpoznatije jelo su paste. Paste se lako spremaju, a da li koristite taljatele, makarone, špagete... zavisi od vašeg ukusa. Sosovi mogu da budu najrazličitiji mogući, a čuveni su bolonjeze i karbonara. Makarone i špagete su neverovatno ukusne, čak i kada su prelivene samo paradajz sosom.
Ali, ako želite da budu još ukusnije, onda vam predlažemo da ih prvo propžite ili ispečete. Mnoge domaćice već rade ovo, a prženje ili pečenje pre kuvanja pomaže da one budu ukusnije.
Sve što treba da uradite jeste da ubacite makarone ili špagete u vruć tiganj, ali nemojte da ga nauljite, pa ostavite nekih 2 minuta. Povremeno mešajte jer testenina ne sme da izgori. A ako želite da bude aromatičnija, onda prvo istopite puter, pa dodajte testetninu.
Nakon toga skuvajte makarone ili špagete.
Pročitajte i ovo: Trikovi za pripremu makarona
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus