Ne postoji osoba koja ne voli testeninu, a pogotovo makarone. Osnova svakog recepta sa ovom testeninom je da ih prvo skuvate, a onda dodajete sastojke po vašem ukusu. Od vaših želja zavisi da li ćete praviti slane ili slatke makarone.
Taj magičan ukus ćete dobiti uz pomoć naših malih tajni za pravilno kuvanje makarona.
Prvo izaberite koje ćete makarone praviti. Testeninu čuvajte na suvom i provetrenom mestu, daleko od začina koji će promeniti aromu i njihove kvalitete ukusa.
Da biste pravilno skuvali makarone treba da bude 1 litar vode na 100 g makarona. Kuvajte ih u posoljenoj vodi, prateći uputstva na pakovanju - obično 8 do 12 minuta. Nakon kuvanja ih iscedite i operite u hladnoj vodi, da se ne bi slepile.
https://www.stvarukusa.rs/glavno-jelo/makarone-sa-sirom-na-americki-nacin/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem