Ne postoji osoba koja ne voli testeninu, a pogotovo makarone. Osnova svakog recepta sa ovom testeninom je da ih prvo skuvate, a onda dodajete sastojke po vašem ukusu. Od vaših želja zavisi da li ćete praviti slane ili slatke makarone.
Taj magičan ukus ćete dobiti uz pomoć naših malih tajni za pravilno kuvanje makarona.
Prvo izaberite koje ćete makarone praviti. Testeninu čuvajte na suvom i provetrenom mestu, daleko od začina koji će promeniti aromu i njihove kvalitete ukusa.
Da biste pravilno skuvali makarone treba da bude 1 litar vode na 100 g makarona. Kuvajte ih u posoljenoj vodi, prateći uputstva na pakovanju - obično 8 do 12 minuta. Nakon kuvanja ih iscedite i operite u hladnoj vodi, da se ne bi slepile.
https://www.stvarukusa.rs/glavno-jelo/makarone-sa-sirom-na-americki-nacin/
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Kako da ukiselite mladi luk da duže traje
Rolat sa makom i krem sirom
Domaće lepinje sa hrskavom šarenom koricom
Harmonika pita sa paradajzom, lukom i kačkavaljem