Ne postoji osoba koja ne voli testeninu, a pogotovo makarone. Osnova svakog recepta sa ovom testeninom je da ih prvo skuvate, a onda dodajete sastojke po vašem ukusu. Od vaših želja zavisi da li ćete praviti slane ili slatke makarone.
Taj magičan ukus ćete dobiti uz pomoć naših malih tajni za pravilno kuvanje makarona.
Prvo izaberite koje ćete makarone praviti. Testeninu čuvajte na suvom i provetrenom mestu, daleko od začina koji će promeniti aromu i njihove kvalitete ukusa.
Da biste pravilno skuvali makarone treba da bude 1 litar vode na 100 g makarona. Kuvajte ih u posoljenoj vodi, prateći uputstva na pakovanju - obično 8 do 12 minuta. Nakon kuvanja ih iscedite i operite u hladnoj vodi, da se ne bi slepile.
https://www.stvarukusa.rs/glavno-jelo/makarone-sa-sirom-na-americki-nacin/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus