Belo meso je izuzetno ukusno, a spada i u jeftinija, pa se često nalazi na trpezi. Njega možete da pohujete, grilujete, kuvate... Super je i za salate, ali ono što je bitno kod belog mesa jeste da znate da ga pripremite. Kada se priprema u sosu belo meso jeste sočno, ali takođe je bitno i da ga ne prepečete. Mnoge srpske domaćice se boje kako će biti živo ako se ne peče dugo, ali to nije slučaj. Dovoljno je po 3 do 5 minuta sa obe strane (u zavisnosti od debljine).
Ako belo meso ne pripremate u sosu ili ga ne pohujete, postoji trik koji će vam pomoći da ono ipak bude sočno. Dovoljno je da dodate par kapi soka od limuna u tiganj, šerpu ili tepsiju, a citrus će pomoći da se sačuva sočnost i meso neće biti tvrdo.
Limunov sok je najbolje rešenje ako belo meso kuvate, jer ono je najmanje intezivnog ukusa, a sa ovim dodatkom biće super. U šerpu sipajte vodu i kuvajte file nekih 25 minuta, a 5 minuta pred kraj dodajte so, biber i sipajte sok od limuna.
Pročitajte i ovo: Kako da kuvano belo meso bude sočno
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom