Polako se završava sezona špargli, pa je pravo vreme da ugrabite u prodavnicama i na pijacama zalihe koje su ostale. Od njih možete da pravite neka od najukusnijih jela, a naš predlog je svakako belo meso u sosu od špargli i graška. Špargle imaju specifičan ukus, ali ne previše jak, pa svakom jelu daju poseban šmek, a ako želite ručak koji će voleti cela porodica onda obavezno isprobajte recept. 

  • Sastojci:
  • 1/2 šolje brašna
  • 1,5 kašičica soli 
  • 1/2 kašičice bibera 
  • 2 pileća filea 
  • 1 crni luk 
  • 5 čenova belog luka 
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje 
  • 1/2 šolje bujona 
  • 1/3 šolje soka od limuna 
  • 230 g špargli 
  • 200 g smrznutog graška 
  • 1 kašičica senfa
  • 1 veza mirođije 

Priprema: 
Pomešajte bršano, so i biber. Isecite meso na tanke šnicle, pa pokrijte i izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte meso u brašno i propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Izvadite meso iz tiganja, prebrišite ga ubrusom, a onda sipajte još malo ulja, pa dodajte seckani crni luk i pržite dok ne omekša, pa dodajte krupno sečeni beli. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje, bujon i sok od limuna. Kuvajte dok ne krene da ključa, a onda ostavite još par minuta da se tečnost smanji. Isecite šparglama krajeve, a onda dodajte u sos, kao i smrznuti grašak. Promešajte, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte senf i seckanu mirođiju i posolite. Promešajte, pa prelijte gotov sos preko mesa. Ako želite preko pospite parmezan. Prijatno! 

Izvor: Stvar ukusa