Polako se završava sezona špargli, pa je pravo vreme da ugrabite u prodavnicama i na pijacama zalihe koje su ostale. Od njih možete da pravite neka od najukusnijih jela, a naš predlog je svakako belo meso u sosu od špargli i graška. Špargle imaju specifičan ukus, ali ne previše jak, pa svakom jelu daju poseban šmek, a ako želite ručak koji će voleti cela porodica onda obavezno isprobajte recept.
- Sastojci:
- 1/2 šolje brašna
- 1,5 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 pileća filea
- 1 crni luk
- 5 čenova belog luka
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- 1/2 šolje bujona
- 1/3 šolje soka od limuna
- 230 g špargli
- 200 g smrznutog graška
- 1 kašičica senfa
- 1 veza mirođije
Priprema:
Pomešajte bršano, so i biber. Isecite meso na tanke šnicle, pa pokrijte i izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte meso u brašno i propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. Izvadite meso iz tiganja, prebrišite ga ubrusom, a onda sipajte još malo ulja, pa dodajte seckani crni luk i pržite dok ne omekša, pa dodajte krupno sečeni beli. Zatim sipajte pavlaku za kuvanje, bujon i sok od limuna. Kuvajte dok ne krene da ključa, a onda ostavite još par minuta da se tečnost smanji. Isecite šparglama krajeve, a onda dodajte u sos, kao i smrznuti grašak. Promešajte, pa kuvajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte senf i seckanu mirođiju i posolite. Promešajte, pa prelijte gotov sos preko mesa. Ako želite preko pospite parmezan. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus