Leti nam više prijaju salate ili neki lagani obroci koji se brzo prave, a zasitni su. Kako obrok salatepostaju sve popularnije, predlažemo vam da napravite ovu sa kuvanim jajima, graškom i tvrdim sirom. Izuzetno je ukusna, a kombinacija sastojaka prosto savršena, a pritom i ne košta puno. Poslužite je za ručak ili večeru.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- 1 konzerva graška
- 1 veza mirođije
- 1 veza peršuna
- 2 crna luka
- 1 limun
- 50-80 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- majonez po želji
Priprema:
Isecite crni luk na rebarca, pa posolite i pošećerite, a onda sipajte sok od limuna i vodu. Dobro promešajte i ostavite da se marinira nekih sat vremena. Za to vremen obarite jaja i kada se ohlade izrendajte. Takođe izrendajte i tvrdi sir. U posudi pomešajte jaja, seckanu mirošiju, peršun, rendani sir, proceđeni grašak i luk. Dobro promešajte, pa posolite i pobiberite. Dodajte majonez i opet promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem