Leti nam više prijaju salate ili neki lagani obroci koji se brzo prave, a zasitni su. Kako obrok salatepostaju sve popularnije, predlažemo vam da napravite ovu sa kuvanim jajima, graškom i tvrdim sirom. Izuzetno je ukusna, a kombinacija sastojaka prosto savršena, a pritom i ne košta puno. Poslužite je za ručak ili večeru. 

  • Sastojci: 
  • 4 jajeta 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 konzerva graška 
  • 1 veza mirođije 
  • 1 veza peršuna 
  • 2 crna luka 
  • 1 limun 
  • 50-80 ml vode 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera 
  • majonez po želji 

Priprema: 

Isecite crni luk na rebarca, pa posolite i pošećerite, a onda sipajte sok od limuna i vodu. Dobro promešajte i ostavite da se marinira nekih sat vremena. Za to vremen obarite jaja i kada se ohlade izrendajte. Takođe izrendajte i tvrdi sir. U posudi pomešajte jaja, seckanu mirošiju, peršun, rendani sir, proceđeni grašak i luk. Dobro promešajte, pa posolite i pobiberite. Dodajte majonez i opet promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa