Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ovaj obrok ne mogu da zamisle bez mesa. Ako ste u potrazi za drugačijim receptom, ali sa kojim nećete pogrešiti što se tiče ukusa, mi vam predlažemo ovaj. Napravite pečeno svinjsko meso koje se prvo marinira u slatko-kiselom prelivu sa orasima, a onda se puni voćem, povrćem i sirom. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno ukusno, a dovoljno je da poslužite samo salatu kao prilog. 

Sastojci:

  • 2 kg svinjetine
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike senfa
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 kašičica začina za meso
  • 1 kašičica paprike
  • 100 g oraha
  • 250 g tvrdog sira
  • 2 paradajza
  • 5 pečuraka
  • 1 kruška

Recept za meso punjeno voćem, povrćem i orasima:

9:34
Korak 1

Napravite marinadu 

U posudi pomešajte med, senf, ulje, sojin sos, pa sve lepo promešajte. Zatim dodajte začin za meso i slatku papriku, pa promešajte. Na kraju dodajte sitno seckane orahe

9:34
Korak 2

Marinirajte meso 

Meso zasecite da dobijete šnicle, ali nemojte do kraja. Treba da vam ostane ceo komad mesa. Stavite ga u vatrostalnu posudu i premažite dobijenom marinadom i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se marinira nekih 2 sata. 

9:34
Korak 3

Pripremite ostale sastojke

Sir, paradajz, krušku i pečurke isecite. Poređajte u proreze mesa, pa opet premažite preostalom marinadom. 

9:34
Korak 4

Pecite 

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 60 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite još 30 minuta.

Pročitajte i ovo: Sočno svinjsko pečenje koje svima uspeva

BONUS VIDEO: 

Pileći suvlaki  Instagram/ spoonfulofsi

(StvarUkusa/S.B.)