Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ovaj obrok ne mogu da zamisle bez mesa. Ako ste u potrazi za drugačijim receptom, ali sa kojim nećete pogrešiti što se tiče ukusa, mi vam predlažemo ovaj. Napravite pečeno svinjsko meso koje se prvo marinira u slatko-kiselom prelivu sa orasima, a onda se puni voćem, povrćem i sirom. Ovako pripremljeno svinjsko meso je neverovatno ukusno, a dovoljno je da poslužite samo salatu kao prilog.
Sastojci:
- 2 kg svinjetine
- 2 kašike meda
- 2 kašike senfa
- 4 kašike ulja
- 4 kašike soja sosa
- 1 kašičica začina za meso
- 1 kašičica paprike
- 100 g oraha
- 250 g tvrdog sira
- 2 paradajza
- 5 pečuraka
- 1 kruška
Recept za meso punjeno voćem, povrćem i orasima:
Napravite marinadu
U posudi pomešajte med, senf, ulje, sojin sos, pa sve lepo promešajte. Zatim dodajte začin za meso i slatku papriku, pa promešajte. Na kraju dodajte sitno seckane orahe.
Marinirajte meso
Meso zasecite da dobijete šnicle, ali nemojte do kraja. Treba da vam ostane ceo komad mesa. Stavite ga u vatrostalnu posudu i premažite dobijenom marinadom i pokrijte providnom folijom. Ostavite da se marinira nekih 2 sata.
Pripremite ostale sastojke
Sir, paradajz, krušku i pečurke isecite. Poređajte u proreze mesa, pa opet premažite preostalom marinadom.
Pecite
Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 60 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju i pecite još 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Sočno svinjsko pečenje koje svima uspeva
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus