Kinoa i jaje je vrsta doručka sa kojim ne možete da pogrešite, jer je odličan izbor za jutro, lagan obrok i zaista vam nije potrebno više od pola sata za pripremu. Možda ćete želeti da napravite i jaje u tostu, u obliku srca. A evo i kako se prave kinoa i jaje za doručak!
Sastojci:
- 80 ml vode
- 40 g kinoe, isprane
- 1/4 kašičice soli, podeljeno
- 1/4 kašičice bibera, podeljeno
- 1 veliko jaje
- 60 g čeri paradajza, prepolovljenog
- 30 g bosiljka
- 1/2 srednje zrelog avokada, oljuštenog i isečenog
- balzamiko sirće
Recept za kinou i jaje
Dinstajte kinou
Za kinou sa jajetom, za doručak, prvo stavite vodu u malu šerpu i pustite da proključa. Dodajte kinou i po 1/8 kašičice soli i bibera. Smanjite toplotu, poklopite i dinstajte dok ne omekša, 12-15 minuta.
Ispecite jaje
U međuvremenu, zagrejte mali tiganj koji se ne lepi na srednje jakoj vatri. Razbijte jaje u tiganj; smanjite toplotu na nisko. Pospite preostalom 1/8 kašičice soli i 1/8 kašičice bibera. Pecite jaje dok se belance ne stegne, a žumance ne počne da se zgušnjava, okrenite jednom, po želji.
Serivrajte sa povrćem
Kinou stavite u činiju za serviranje. Na vrh stavite paradajz, bosiljak, avokado i pečeno jaje. Prelijte balzamiko sirćetom. Uživajte u kinoi sa jajetom!
Pročitajte kako se pravi sendvič sa jajima na oko, sirom i šunkom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus