Kinoa i jaje je vrsta doručka sa kojim ne možete da pogrešite, jer je odličan izbor za jutro, lagan obrok i zaista vam nije potrebno više od pola sata za pripremu. Možda ćete želeti da napravite i jaje u tostu, u obliku srca. A evo i kako se prave kinoa i jaje za doručak!

Sastojci:

  • 80 ml vode
  • 40 g kinoe, isprane
  • 1/4 kašičice soli, podeljeno
  • 1/4 kašičice bibera, podeljeno
  • 1 veliko jaje
  • 60 g čeri paradajza, prepolovljenog
  • 30 g bosiljka
  • 1/2 srednje zrelog avokada, oljuštenog i isečenog
  • balzamiko sirće

Recept za kinou i jaje

9:49
Korak 1

Dinstajte kinou

Za kinou sa jajetom, za doručak, prvo stavite vodu u malu šerpu i pustite da proključa. Dodajte kinou i po 1/8 kašičice soli i bibera. Smanjite toplotu, poklopite i dinstajte dok ne omekša, 12-15 minuta.

9:54
Korak 2

Ispecite jaje

​U međuvremenu, zagrejte mali tiganj koji se ne lepi na srednje jakoj vatri. Razbijte jaje u tiganj; smanjite toplotu na nisko. Pospite preostalom 1/8 kašičice soli i 1/8 kašičice bibera. Pecite jaje dok se belance ne stegne, a žumance ne počne da se zgušnjava, okrenite jednom, po želji.

9:54
Korak 3

Serivrajte sa povrćem

Kinou stavite u činiju za serviranje. Na vrh stavite paradajz, bosiljak, avokado i pečeno jaje. Prelijte balzamiko sirćetom. Uživajte u kinoi sa jajetom!

Pročitajte kako se pravi sendvič sa jajima na oko, sirom i šunkom

BONUS VIDEO

TikTok/eattastedine Jaja na oko sa feta sirom

StvarUkusa/L.S.