Kinoa i jaje je vrsta doručka sa kojim ne možete da pogrešite, jer je odličan izbor za jutro, lagan obrok i zaista vam nije potrebno više od pola sata za pripremu. Možda ćete želeti da napravite i jaje u tostu, u obliku srca. A evo i kako se prave kinoa i jaje za doručak!
Sastojci:
- 80 ml vode
- 40 g kinoe, isprane
- 1/4 kašičice soli, podeljeno
- 1/4 kašičice bibera, podeljeno
- 1 veliko jaje
- 60 g čeri paradajza, prepolovljenog
- 30 g bosiljka
- 1/2 srednje zrelog avokada, oljuštenog i isečenog
- balzamiko sirće
Recept za kinou i jaje
Dinstajte kinou
Za kinou sa jajetom, za doručak, prvo stavite vodu u malu šerpu i pustite da proključa. Dodajte kinou i po 1/8 kašičice soli i bibera. Smanjite toplotu, poklopite i dinstajte dok ne omekša, 12-15 minuta.
Ispecite jaje
U međuvremenu, zagrejte mali tiganj koji se ne lepi na srednje jakoj vatri. Razbijte jaje u tiganj; smanjite toplotu na nisko. Pospite preostalom 1/8 kašičice soli i 1/8 kašičice bibera. Pecite jaje dok se belance ne stegne, a žumance ne počne da se zgušnjava, okrenite jednom, po želji.
Serivrajte sa povrćem
Kinou stavite u činiju za serviranje. Na vrh stavite paradajz, bosiljak, avokado i pečeno jaje. Prelijte balzamiko sirćetom. Uživajte u kinoi sa jajetom!
Pročitajte kako se pravi sendvič sa jajima na oko, sirom i šunkom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem