Gulaš od džigerice se veoma lako pravi i može da se servira perko pirinča ili pire krompira. Vrlo je pristupačan i jeftin obrok, a hranljiv i zdrav. Priprema se u roku od 20 minuta i pun je proteina. Možda ćete želeti da isprobate i pikantni gulaš sa lažnim biftekom. Sićušni komadi džigerice u gulašu su bolja opcija od velikih komada. Pokušajte da ih ravnomerno isečete tako da se svi kuvaju u isto vreme. Evo kako da napravite gulaš od džigerice, recept za štedljive domaćice!

Sastojci:

  • 450 g goveđe džigerice
  • 1 kašika paprike
  • 1 kašika kurkume
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 luk
  • 2 paradajza
  • 1 šolja vode
  • 2 kašičice goveđeg bujona
  • 1 kašika ulja

Recept za gulaš od džigerice, recept za štedljive domaćice

13:33
Korak 1

Pripremite džigericu

Za gulaš od džigerice operite džigericu hladnom tekućom vodom. Isecite je na male jednake komade. Ostavite na stranu.

13:44
Korak 2

Prodinstajte povrće

U lonac dodajte ulje i zagrejte ga na srednjoj temepraturi. Dodajte za gulaš seckani crni luk, seckani beli luk i seckani paradajz. Kuvajte dok ne postane mirisno i meko, nekoliko minuta.

13:45
Korak 3

Umešajte džigericu

Dodajte začine, paradajz pire, i promešajte. Dodajte džigericu i kuvajte 3 minuta, mešajući. Dodajte vodu, promešajte i kuvajte 5 minuta. Pospite seckanim zelenim lukom i servirajte. Uživajte u gulašu od džigerice, za štedljive domaćice!

Pročitajte kako se pravi savršeno ukusan gulaš sa mesom i pečurkama

BONUS VIDEO

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU! kurir televizija

StvarUkusa/L.S.