Gulaš od džigerice se veoma lako pravi i može da se servira perko pirinča ili pire krompira. Vrlo je pristupačan i jeftin obrok, a hranljiv i zdrav. Priprema se u roku od 20 minuta i pun je proteina. Možda ćete želeti da isprobate i pikantni gulaš sa lažnim biftekom. Sićušni komadi džigerice u gulašu su bolja opcija od velikih komada. Pokušajte da ih ravnomerno isečete tako da se svi kuvaju u isto vreme. Evo kako da napravite gulaš od džigerice, recept za štedljive domaćice!
Sastojci:
- 450 g goveđe džigerice
- 1 kašika paprike
- 1 kašika kurkume
- 2 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 luk
- 2 paradajza
- 1 šolja vode
- 2 kašičice goveđeg bujona
- 1 kašika ulja
Recept za gulaš od džigerice, recept za štedljive domaćice
Pripremite džigericu
Za gulaš od džigerice operite džigericu hladnom tekućom vodom. Isecite je na male jednake komade. Ostavite na stranu.
Prodinstajte povrće
U lonac dodajte ulje i zagrejte ga na srednjoj temepraturi. Dodajte za gulaš seckani crni luk, seckani beli luk i seckani paradajz. Kuvajte dok ne postane mirisno i meko, nekoliko minuta.
Umešajte džigericu
Dodajte začine, paradajz pire, i promešajte. Dodajte džigericu i kuvajte 3 minuta, mešajući. Dodajte vodu, promešajte i kuvajte 5 minuta. Pospite seckanim zelenim lukom i servirajte. Uživajte u gulašu od džigerice, za štedljive domaćice!
Pročitajte kako se pravi savršeno ukusan gulaš sa mesom i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem