Gulaš je jelo na kašiku koje sadrži puno mesa, pa nije ni čudo što ga Srbi obožavaju. Meso se dugo krčka i izuzetno je mekano, a donosimo vam još jedan savršen recept za gulaš. Napravite ga od goveđeg mesa, a onda dodajte i pečurke. Ovako pripremljen gulaš je preukusan, a možete da ga služite sa pirinčem.
Sastojci:
- 1,3 kg goveđeg mesa
- 2 crna luka
- 8 čenova belog luka
- 150 g putera
- 700 g pečuraka
- 2 kašike sirćeta
- 3 lovorova lista
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašičica šećera
- 1 veza peršuna
Recept za gulaš sa mesom i pečurkama:
Dinstajte meso
Isecite meso na krupne komade, pa poređajte u šerpu koji ste malo nauljili. Preko stavite krupno sečen crni luk, sipajte vodu i stavite puter, pa poklopite. Dinstajte na niskoj temperaturi nekih sat vremena. Posle sat vremena začinite po želji, pa dodajte sitno seckani beli luk i sipajte sirće. Dodajte skrob i lovorovo lišće, pa promešajte.
Ispržite pečurke
U drugom tiganju istopite puter i dodajte kašiku ulja, pa propržite pečurke koje ste prethodno očistili. Ako su manje možete da ih ostavite cele, u suprotnom ih iseckajte.
Dodajte pečurke u meso
Dodajte i šećer u meso, pa promešajte, a onda dodajte i perčurke. Poklopite i dinstajte još sat vremena. Pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Gulaš sa kiselim kupusom i mlevenim mesom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem