Gulaš je jelo na kašiku koje sadrži puno mesa, pa nije ni čudo što ga Srbi obožavaju. Meso se dugo krčka i izuzetno je mekano, a donosimo vam još jedan savršen recept za gulaš. Napravite ga od goveđeg mesa, a onda dodajte i pečurke. Ovako pripremljen gulaš je preukusan, a možete da ga služite sa pirinčem. 

Sastojci:

  • 1,3 kg goveđeg mesa
  • 2 crna luka
  • 8 čenova belog luka 
  • 150 g putera 
  • 700 g pečuraka 
  • 2 kašike sirćeta
  • 3 lovorova lista
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 veza peršuna 

Recept za gulaš sa mesom i pečurkama:

14:05
Korak 1

Dinstajte meso 

Isecite meso na krupne komade, pa poređajte u šerpu koji ste malo nauljili. Preko stavite krupno sečen crni luk, sipajte vodu i stavite puter, pa poklopite. Dinstajte na niskoj temperaturi nekih sat vremena. Posle sat vremena začinite po želji, pa dodajte sitno seckani beli luk i sipajte sirće. Dodajte skrob i lovorovo lišće, pa promešajte. 

14:05
Korak 2

Ispržite pečurke 

U drugom tiganju istopite puter i dodajte kašiku ulja, pa propržite pečurke koje ste prethodno očistili. Ako su manje možete da ih ostavite cele, u suprotnom ih iseckajte. 

14:05
Korak 3

Dodajte pečurke u meso 

Dodajte i šećer u meso, pa promešajte, a onda dodajte i perčurke. Poklopite i dinstajte još sat vremena. Pospite seckanim peršunom. 

Pročitajte i ovo: Gulaš sa kiselim kupusom i mlevenim mesom

BONUS VIDEO: 

kurir televizija MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(StvarUkusa/S.B.)