Kobasice sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu kao da najavljuju proleće zbog ovih začinskih elemenata koji osvežavaju celo jelo. Možda ćete želeti da isprobate i kuglice od kobasica. Kobasice i krompir se odlično slažu, a evo i kako da napravite kobasice sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu!

Sastojci:

  • 800 g mladog krompira isečenog na pola
  • 1 limun, tanko narezan
  • 3 kašike listova ruzmarina, seckanih, plus nekoliko dodatnih grančica, za ukrašavanje
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 600 g kobasica, meso isceđeno iz omota na komade veličine zalogaja
  • 1 veza mladog luka, isečenog

Recept za kobasice sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu

15:25
Korak 1

Zagrejte rernu

Za kobasice sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu zagrejte rernu na 220C. Krompir sipajte u veliku činiju i pomešajte sa kriškama limuna, seckanim ruzmarinom, maslinovim uljem i začinima. Dobro promešajte da se ravnomerno premaže.

15:28
Korak 2

Pecite krompir

Prebacite u lim za pečenje, raširite krompir u ravnomernom sloju. Pecite oko 20 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju.

15:29
Korak 3

Dodajte kobasice

Dodajte meso od kobasica i pecite još 10-15 minuta dok ne porumene. Dodajte mladi luk i pecite još nekoliko minuta da omekša. Pospite preko toga preostali ruzmarin. Uživajte u kobasicama sa krompirom pečenim u limunu i ruzmarinu!

Pročitajte kako se pravi paprikaš od cvekle sa kobasicama i jabukom

BONUS VIDEO

Najveća tajna u spremanju sremske kobasice krije se u jednom sastojku! Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.