Paprikašod kobasica, cvekle i jabuke je kombinacija zemljana cvekle, koja je u kontrastu sa reskim jabukama i sokom od jabuka uz kobasice. Pripremite sve sastojke dok se kobasice i luk prže. Možda će vam biti interesantna i gurmanska hamburger supa. Evo kako da pripremite paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke!
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 400 g svinjskih kobasica
- 1 veliki ili 2 mala luka, narezana na kockice
- 300 ml soka od jabuke
- 400 ml pilećeg ili povrtnog bujona
- 500 g cvekle, kriške
- 1 veliki krompir, isečen na kocke
- 1 kašičica senfa
- 3 grančice žalfije
- 2 jabuke isečene na kriške
Recept za paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke
Ispržite kobasice
Za paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke prvo zagrejte ulje u velikoj posudi za tepsiju sa poklopcem na srednjoj vatri. Dodajte kobasice i pržite 5 minuta dok ne porumene, a zatim ih izvadite na tanjir. Stavite luk u tiganj sa prstohvatom soli i pržite na laganoj vatri 5 minuta, povremeno mešajući. Dodajte cveklu i pržite 10 minuta.
Sipajte bujon pa dodajte kobasice
Malo pojačajte vatru i dodajte sok od jabuke. Ostavite da se krčka nekoliko minuta pa sipajte bujon. Umešajte krompir, senf i žalfiju (ostavite nekoliko listova za posluživanje). Vratite kobasice u tiganj. Pokrijte i krčkajte na laganoj srednjoj vatri 25 minuta.
Dodajte jabuke
Umešajte jabuke i dinstajte bez poklopca oko 10 minuta, dok se sos malo ne smanji i povrće ne omekša. Začinite po ukusu, iseckajte rezervisane listove žalfije i pospite ih za serviranje. Servirajte i uživajte u paprikašu od kobasica, cvekle i jabuke!
Pročitajte kako se pravi KROMPIR ČORBA SA VIRŠLAMA I SLANINOM
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem