Paprikašod kobasica, cvekle i jabuke je kombinacija zemljana cvekle, koja je u kontrastu sa reskim jabukama i sokom od jabuka uz kobasice. Pripremite sve sastojke dok se kobasice i luk prže. Možda će vam biti interesantna i gurmanska hamburger supa. Evo kako da pripremite paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke!

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 400 g svinjskih kobasica
  • 1 veliki ili 2 mala luka, narezana na kockice
  • 300 ml soka od jabuke
  • 400 ml pilećeg ili povrtnog bujona
  • 500 g cvekle, kriške
  • 1 veliki krompir, isečen na kocke
  • 1 kašičica senfa
  • 3 grančice žalfije
  • 2 jabuke isečene na kriške

Recept za paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke

13:47
Korak 1

Ispržite kobasice

Za paprikaš od kobasica, cvekle i jabuke prvo zagrejte ulje u velikoj posudi za tepsiju sa poklopcem na srednjoj vatri. Dodajte kobasice i pržite 5 minuta dok ne porumene, a zatim ih izvadite na tanjir. Stavite luk u tiganj sa prstohvatom soli i pržite na laganoj vatri 5 minuta, povremeno mešajući. Dodajte cveklu i pržite 10 minuta.

13:51
Korak 2

Sipajte bujon pa dodajte kobasice

Malo pojačajte vatru i dodajte sok od jabuke. Ostavite da se krčka nekoliko minuta pa sipajte bujon. Umešajte krompir, senf i žalfiju (ostavite nekoliko listova za posluživanje). Vratite kobasice u tiganj. Pokrijte i krčkajte na laganoj srednjoj vatri 25 minuta.

13:51
Korak 3

Dodajte jabuke

Umešajte jabuke i dinstajte bez poklopca oko 10 minuta, dok se sos malo ne smanji i povrće ne omekša. Začinite po ukusu, iseckajte rezervisane listove žalfije i pospite ih za serviranje. Servirajte i uživajte u paprikašu od kobasica, cvekle i jabuke!

Pročitajte kako se pravi KROMPIR ČORBA SA VIRŠLAMA I SLANINOM

BONUS VIDEO:

Recept za svinjski paprikaš Kurir

StvarUkusa/L.S.