U hladnim danima jedno od najboljih predjela jekrompir čorba. Možete obogatiti ukus krompir čorbi i dodati šunku. Sigurni smo da još uvek niste isprobali krompir čorbu sa viršlama. Pravo je vreme da isprobate krompir čorbu sa viršlama i slaninom. Pravi gurmanski užitak.
Sastojci:
- 100 g slanine
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 4 krompira
- so po ukusu
- mešavina biljnih začina po ukusu
- origano po ukusu
- 2 čena belog luka
- 1 l bujona
- 2 čena belog luka
- 200 g viršli
- 1 vezica peršuna
- 100 ml mleka
Recept za krompir čorbu sa viršlama i slaninom:
Iseckajte slaninu na kockice. Zagrejte malo veću količinu ulja u tiganju, pa dodajte slaninu. Iseckajte crni luk, pa i njega ubacite u tiganj. Promešajte, pa dodajte iseckanu šargarepu. Isecite krompir na kockice, pa i njega ubacite. Dodajte so, mešavinu biljnih začina i origano. Ostavite da se krčka oko 2 mintua. Prelijte bujonom, pa poklopite i ostavite da se kuva oko 20 minuta na srednjoj vatri. Iseckajte peršun, viršle i beli luk. Gnječilicom malo ispasirajte krompir (ali ne skroz). Dodajte iseckane kobasice, peršun i beli luk u krompir čorbu. Sipajte i mleko, dobro promešajte, pa ostavite krompir čorbu da se kuva oko 5 minuta. Isprobajte krompir čorbu sa slaninom i sirom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus