U hladnim danima jedno od najboljih predjela jekrompir čorba. Možete obogatiti ukus krompir čorbi i dodati šunku. Sigurni smo da još uvek niste isprobali krompir čorbu sa viršlama. Pravo je vreme da isprobate krompir čorbu sa viršlama i slaninom. Pravi gurmanski užitak.

Sastojci:

  • 100 g slanine
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 4 krompira
  • so po ukusu
  • mešavina biljnih začina po ukusu
  • origano po ukusu
  • 2 čena belog luka
  • 1 l bujona
  • 2 čena belog luka
  • 200 g viršli
  • 1 vezica peršuna
  • 100 ml mleka

Recept za krompir čorbu sa viršlama i slaninom:

Iseckajte slaninu na kockice. Zagrejte malo veću količinu ulja u tiganju, pa dodajte slaninu. Iseckajte crni luk, pa i njega ubacite u tiganj. Promešajte, pa dodajte iseckanu šargarepu. Isecite krompir na kockice, pa i njega ubacite. Dodajte so, mešavinu biljnih začina i origano. Ostavite da se krčka oko 2 mintua. Prelijte bujonom, pa poklopite i ostavite da se kuva oko 20 minuta na srednjoj vatri. Iseckajte peršun, viršle i beli luk. Gnječilicom malo ispasirajte krompir (ali ne skroz). Dodajte iseckane kobasice, peršun i beli luk u krompir čorbu. Sipajte i mleko, dobro promešajte, pa ostavite krompir čorbu da se kuva oko 5 minuta. Isprobajte krompir čorbu sa slaninom i sirom.

BONUS VIDEO:

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba? Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa