Punjena jaja su se jela još u starom Rimu i bila su nezaobilazno predjelo na svakoj gozbi. Zbog svog pikantnog ukusa nazvana su i đavolja jaja, a danas možete da ih punite raznim nadevima. Čuvene američke kuvarice Džulija Čajld i Marta Stjuart podelile su recept kako da osnovni nadev za punjena jaja bude savršeno kremast. Mi vam danas donosimo recept za jaja punjena giricama, a ovo fantastično predjelo možete da služite i na slavama ili za praznike.
Sastojci:
- 5-6 jaja
- 1 kašika majoneza
- 1 kašičica senfa
- mladi luk
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- malo girica
Recept za jaja punjena giricama:
Jaja skuvajte, pa kada se ohlade oljuštite. Presecite na pola i izvadite žumanca. Zatim žumanca ispasirajte, pa dodajte majonez, senf i malo seckanih i proprženih girica. Lepo sjedinite i na kraju dodajte seckani mladi luk u smesu sa žumancima. Napunite belanca i dekorišite prženim giricama kojima ste skinuli glavu. Punjena jaja su spremna za serviranje.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus