Punjena jaja su se jela još u starom Rimu i bila su nezaobilazno predjelo na svakoj gozbi. Zbog svog pikantnog ukusa nazvana su i đavolja jaja, a danas možete da ih punite raznim nadevima. Čuvene američke kuvarice Džulija Čajld i Marta Stjuart podelile su recept kako da osnovni nadev za punjena jaja bude savršeno kremast. Mi vam danas donosimo recept za jaja punjena giricama, a ovo fantastično predjelo možete da služite i na slavama ili za praznike.
Sastojci:
- 5-6 jaja
- 1 kašika majoneza
- 1 kašičica senfa
- mladi luk
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- malo girica
Recept za jaja punjena giricama:
Jaja skuvajte, pa kada se ohlade oljuštite. Presecite na pola i izvadite žumanca. Zatim žumanca ispasirajte, pa dodajte majonez, senf i malo seckanih i proprženih girica. Lepo sjedinite i na kraju dodajte seckani mladi luk u smesu sa žumancima. Napunite belanca i dekorišite prženim giricama kojima ste skinuli glavu. Punjena jaja su spremna za serviranje.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa