Punjena jaja su se jela još u starom Rimu i bila su nezaobilazno predjelo na svakoj gozbi. Zbog svog pikantnog ukusa nazvana su i đavolja jaja, a danas možete da ih punite raznim nadevima. Čuvene američke kuvarice Džulija Čajld i Marta Stjuart podelile su recept kako da osnovni nadev za punjena jaja bude savršeno kremast. Mi vam danas donosimo recept za jaja punjena giricama, a ovo fantastično predjelo možete da služite i na slavama ili za praznike. 

Sastojci:

  • 5-6 jaja 
  • 1 kašika majoneza 
  • 1 kašičica senfa 
  • mladi luk 
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu 
  • malo girica 

Recept za jaja punjena giricama: 

Jaja skuvajte, pa kada se ohlade oljuštite. Presecite na pola i izvadite žumanca. Zatim žumanca ispasirajte, pa dodajte majonez, senf i malo seckanih i proprženih girica. Lepo sjedinite i na kraju dodajte seckani mladi luk u smesu sa žumancima. Napunite belanca i dekorišite prženim giricama kojima ste skinuli glavu. Punjena jaja su spremna za serviranje.

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Pohovana jaja na oko

Izvor: StvarUkusa