Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih, a njihove specijalitete obožavaju u celom svetu. Mnogi se trude da na osnovu originalnih recepata osmisle neki svoj koji će biti jednako ukusan. Danas vam donosimo modernizovan engleski recept za lazanje sa tortiljom, kobasicom i pasuljem, a preliva se neodoljiviom sosom od sira. Lazanje se inače prave sa ragu sosom, bešamelom i korama, a postoje i jednostavnije verzije gde je sve gotovo u jednom tiganju. Ovaj recept sa tortiljama će vas oduševiti, a uspeće vam iz prvog pokušaja.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 100 g kobasice čorizo
- 2 čena belog luka
- 1 crvena ili žuta paprika
- 1 mala tikvica
- 1 kašičica kima
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 800 g seckanog pelata
- 400 g paradajza iz konzerve
- Za sos od sira:
- 50 g čedar sira
- 4 kašike pavlake za kuvanje
- 3 kašike kisele pavlake
- Još:
- 2 velike tortilje
- 100 g tvrdog sira
Recept za lazanje sa tortiljom, kobasicom i pasuljem:
Na malo zagrejanog ulja propržite sitno seckani luk i šargarepu, pa kada povrće omekša dodajte sekcanu kobasicu. Pržite još par minuta, a onda dodajte mleveni beli luk, papriku i tikvicu. Sve lepo promešajte i krčkajte par minuta. Dodajte kim, mleveni korijander, cimet i tucanu papriku, pa promešajte. Posle minut dodajte pelat, proceđeni pasulj, pa posolite i pobiberite. Ostavite da proključa i krčkajte još 10 minuta. U šerpu sipajte rendani sir, pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Posolite i pobiberite, pa promešajte i kuvajte dok se sastojci ne sjedine. Smesa treba da bude gusta i kao pašteta. Pola količine nadeva sa kobasicom sipajte u tiganj, pa preko stavite tortilju. Zatim sipajte nadev od sira, pa onda dodajte i preostali nadev sa kobasicom. Stavite drugu tortilju preko i premažite preostalim sosom od sira. Ostavite na šporetu još nekih 5-10 minuta, pa pospite rendanim sirom i ostavite na šporetu dok se ne istopi. Ili stavite lazanju u zagrejanu rerni i pecite 5 minuta.
Pročitajte i ovo: Poznata kuvarica otrkila super trik za lazanje
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem