Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATA KUVARICA OTKRILA SUPER TRIK ZA LAZANJE: Kore se neće raspadati, a brže i lakše ćete ih spremiti

Ako želite da napravite lazanje koje će biti ukusne, ali i koje će savršeno izgledati, američka kuvarica ima super rešenje.

 Super trik za kore za lazanje Izvor: Shutterstock

Italijani su poznati po receptima od testa, kao što su pica, lazanje, makarone..., i retko koja osoba će odbiti da proba neki od specijaliteta. Italijanska kuhinja je poznata po tome što se jela i lako prave, pogotovo ako koristite gotovu testetninu. Danas vam donosimo sjajan trik Ine Garten, američke kuvarice, koja je otkrila kako da napravite lazanje. Pored ragu sosa i bešamela, za ovo čuveno jelo su vam potrebne i kore za lazanju. Koliko god delolovalo jednostavno, samo se kratko kuvaju, često može da se dogodi greška u njihovoj pripremi. 

Ina Garten, jedna od najpoznatijih američkih kuvarica, je otkrila kako da uštedite vreme, ali i da napravite lazanje koje ne samo da su ukusne, već su i na oko predivne. Obično se kore kratko kuvaju, pa ređaju u posudu. Ali, onim manje iskusnim domaćicama se dešava da ih prekuvaju, pa one krenu da se raspadaju i postaju gnjecave. Kako biste izbegli taj problem, rešenje je vrlo jednostavno. U neku posudu sipajte ključalu vodu i potopite koru par sekundi, ocedite i ređajte u posudu. Em izbegavate korišćenje šerpi, a jelo će sigurno biti ukusnije, jer će kore taman dovoljno omekšati i biti spremne za sos. 

Pročitajte i kako se prave prave italijanske lazanje po porodičnom receptu Đenara Kontalda

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:20
Lazanja sa pohovanim tikvicama
Izvor: TikTok/hungryhappens
Izvor: TikTok/hungryhappens

Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti