Mnogi koriste smeđi šećer u pripremi torti i kolača ili kao zaslađivač za kafu. Postaje sve zastupljenija zdravija zamena za beli šećer. Međutim, smeđi šećer vrlo brzo postaje tvrd kao kamen, pa je teže uzeti samo onu količinu koju ste nameravali. To posebno može biti problem kada spremate poslastice, odnosno kada imate tačno određenu gramažu.
Ali, tu nije reč o samoj vrsti šećera, već u pogrešnom načinu skladištenja.
Da biste izbegli ovaj problem, potrebno je da smeđi šećer čuvate u hermetički zatvorenoj posudi. Što bolje zatvorite posudu, duže će održati svoju originalnu teksturu.
Najbolje bi bilo da koristite zatvarače sa gumenim dodacima na obodima kako bi što više vazduha bilo istisnuto iz posude.
BONUS VIDEO
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus