Sigurno ste mnogo puta do sada kuvali pirinač, jer je ovo jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. Ipak, ne uspeva uvek i često može da se desi da se zrna zalepe i ne budu najukusnija. Ako želite da skuvate pirinač koji se izdvaja ukusom, predlažemo vam da dodate zanimljive namirnice koje mogu drastično da poboljšaju ukus.
Sok od limuna
Ako želite da napravite savršeno ukusan pirinač, dovoljno je da dodate jednu kašiku soka od limuna u jelo. Zrna će biti mekana i savršeno skuvana, a samim tim se neće lepiti.
Šafran
Šafran nije začin koji se često koristi u Srbiji, ali on ulepšava svako jelo, pogotovo ono koje se pravi od pirinča. U svetu ga obavezno stavljaju kada pripremaju pilav, ali i kada se samo kuva pirinač dodajte se ovaj začin, jer daje poseban šmek.
Čaj od jasmina
Ako volite da ekpserimentišete sa hranom i volite da isprobavate razne ukuse, prelažemo vam da skuvate pirinač sa čajem od jasmina. Umesto jedne šolje vode u šerpu dodajte jednu šolju čaja. Možete da probate i sa zelenim.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Pita iz tiganja sa fidom za supu i feta sirom
Kobasice na podlozi od crnog luka – klasik nemačke kuhinje
Domaći sladoled od pistaća, meda i rikota sira
Kikiriki štangle sa belom čokoladom
Punjene paprike sa bulgur pšenicom po grčkom receptu