Sigurno ste mnogo puta do sada kuvali pirinač, jer je ovo jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. Ipak, ne uspeva uvek i često može da se desi da se zrna zalepe i ne budu najukusnija. Ako želite da skuvate pirinač koji se izdvaja ukusom, predlažemo vam da dodate zanimljive namirnice koje mogu drastično da poboljšaju ukus.
Sok od limuna
Ako želite da napravite savršeno ukusan pirinač, dovoljno je da dodate jednu kašiku soka od limuna u jelo. Zrna će biti mekana i savršeno skuvana, a samim tim se neće lepiti.
Šafran
Šafran nije začin koji se često koristi u Srbiji, ali on ulepšava svako jelo, pogotovo ono koje se pravi od pirinča. U svetu ga obavezno stavljaju kada pripremaju pilav, ali i kada se samo kuva pirinač dodajte se ovaj začin, jer daje poseban šmek.
Čaj od jasmina
Ako volite da ekpserimentišete sa hranom i volite da isprobavate razne ukuse, prelažemo vam da skuvate pirinač sa čajem od jasmina. Umesto jedne šolje vode u šerpu dodajte jednu šolju čaja. Možete da probate i sa zelenim.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća