Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SKUVATE SAVRŠEN PIRINAČ: Zrna se ne lepe, a ukus je neverovatan

Ako koristite pirinač kao dodatak jelima sigurno želite da ga napravite što ukusnije. Ove 3 namirnice poboljšavaju ukus.

 Kako se pravilno kuva pirinač Izvor: Shutterstock

Sigurno ste mnogo puta do sada kuvali pirinač, jer je ovo jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. Ipak, ne uspeva uvek i često može da se desi da se zrna zalepe i ne budu najukusnija. Ako želite da skuvate pirinač koji se izdvaja ukusom, predlažemo vam da dodate zanimljive namirnice koje mogu drastično da poboljšaju ukus.

Sok od limuna

Ako želite da napravite savršeno ukusan pirinač, dovoljno je da dodate jednu kašiku soka od limuna u jelo. Zrna će biti mekana i savršeno skuvana, a samim tim se neće lepiti. 

Šafran

Šafran nije začin koji se često koristi u Srbiji, ali on ulepšava svako jelo, pogotovo ono koje se pravi od pirinča. U svetu ga obavezno stavljaju kada pripremaju pilav, ali i kada se samo kuva pirinač dodajte se ovaj začin, jer daje poseban šmek.

Čaj od jasmina 

Ako volite da ekpserimentišete sa hranom i volite da isprobavate razne ukuse, prelažemo vam da skuvate pirinač sa čajem od jasmina. Umesto jedne šolje vode u šerpu dodajte jednu šolju čaja. Možete da probate i sa zelenim. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:28
Kroketi od pirinča sa sirom
Izvor: Instagram/buzzfeedtasty
Izvor: Instagram/buzzfeedtasty

Izvor: StvarUkusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti