Počinje sezona slava, a tada se svaka domaćica trudi da napravi neka od najukusnijih i najelpših jela. Ono što je neizbežno na slavskoj, ali i prazničnoj trpezi je ruska salata. Originalnu verziju salate je 1860-ih izmislio kuvar belgijskog porekla Lucijen Olivije, šef kuhinje Ermitaža. Salata je postala prepoznatiljivo jelo, a stalni gosti su je obožavali i iznova naručivali. Dobar ukus se krio u prelivu, a niko nije uspeo da otkrije šta poznati kuvar stavlja u njega, sem senfa i majoneza. Olivije salata je kod nas poznata kao ruska, a kao što se često dešava sa gurmanskim receptima koji postanu popularni, mnogi ih izmene po svom ukusu. Ako želite da napravite savršeno ukusnu rusku salatu, koju će hvaliti svi gosti, u nastavku teksta pročitajte šta treba da radite sa namirnicama. 

Povrće treba da bude jednake veličine

Da bi ukus salate bio lepši, važno je da sastojke podjednako iseckate. Veličina graška treba da vam bude mera.

Birajte meso pre šunke 

Mnoge domaćice u rusku salatu stavljaju šunku, ali ona je mnogo ukusnija ako se doda belo meso. Ako pravite posnu varijantu, najbolja zamena belom mesu je crvena riba. 

Izaberite kvalitetan majonez

Neophodno je da koristite kvalitetan majonez, a još bolje je rešenje da ga sami napravite. 

Umesto da skuvate, povrće ispecite 

Ako želite da ruska salata ima poseban šmek, povrće ispecite u rerni. Poređajte cele komade na pleh, pa ispecite, a tek kada se povrće potpuno ohladi možete da sečete. Takođe, krompir sa sve ljuskom prethodno malo skuvajte, jer njemu treba najviše vremena. 

BONUS VIDEO: 

KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa