Svako ima omiljene makarone, a svakako najpoznatije su bolonjeze i karbonare. Ipak, a Italija donosi puno recepata za ovo jelo. Danas vam donosimo i recept za makarone sa patlidžanom, poznatije kao melancana frita (melanzana fritta). Patlidžan spada u povrće koje ljudi izbegavaju da jedu zbog jakog ukusa, ali ako se dobro ukombinuje svakom jelu daje poseban šmek. Pored makarona, od patlidžana možete da napravite i najukusniji namaz sa pečenim paprikama koji možete da koristite i kao preliv za makarone.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 120 g špageta
- 4 kašike parmezana
- 4 kašike tvrdog sira (najbolje pekorino)
- 12 listova bosiljka
Recept za makarone sa patlidžanom:
Skuvajte makarone po želji. Oljušite patlidžan i isecite kockice, pa propržite u tiganju na malo maslinovog ulja. Izvadite patlidžan na ubrus da se malo procedi, pa u tiganju propržite mleveni beli luk i sipajte par kašika vode u kojoj su se kuvale makarone. Vratite patlidžan, još malo usitnite, posolite, pobiberite i još kratko pržite. Sipajte još vode ako je potrebno. Makarone dodajte u sos od patlidžana i pospite rendanim parmezanom i pekorinom. Ukrasite makarone seckanim bosiljkom.
Pročitajte i ovo:
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus