Zima je sve bliže, a ovaj recept je savršen za hladne dane. Pripremite krompir čorbu, ali sa slaninom i čedar sirom. Vrlo je zasitna, a ako se izuzme kuvanje krompira, ne treba vam puno vremena da je napravite. Dodaje se pržena, hrskava slanina za još bolji ukus. U recept za krompir čorbu koju danas predlažemo idu pavlaka i čedar sir. Sigurni smo da će vam biti favorit ove zime.
Sastojci:
- 12 šnita slanine
- 2/3 šolje putera
- 2/3 šolje brašna
- 7 šolja mleka
- 4 veća krompira
- 1 struk mladog luka
- 1 + 1/4 šolje čedar sira
- 1 šolja kisele pavlake
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crnog bibera
Recept za krompir čorbu sa slaninom i sirom:
Operite dobro krompir, pa ga kuvajte oko 40 minuta sa ljuskom na srednjoj temperaturi. Kada se malo prohladi ogulite ga i iseckajte. U šerpu ubacite puter, pa otopite na srednje jakoj vatri. Postepeno dodajte brašno, mešajući sve vreme. Isto to učinite i sa mlekom - dodajte ga postepeno, neprekidno mešajući. Kada se sastojci sjedine i dobijete finu strukturu, dodajte krompir. Ostavite krompir čorbu da se krčka nekoliko minuta. Slaninu propržite u odvojenom tiganju na srednjoj temperaturi, sa obe strane, 8-10 minuta, dok ne postane hrskava. Ostavite da se višak masti ocedi na ubrusu. Najpre gnječilicom ispasirajte krompir u šerpi, ubacite iseckan mladi luk, ohlađenu i iseckanu slaninu, čedar sir, pavlaku. Dobro promešajte sve sastojke u krompir čorbi, pa dodajte so i biber. Po želji, pospite krompir čorbu izrendanim čedar sirom, mladim lukom i slaninom. Preporučujemo i krompir čorbu sa šunkom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus