Ako vam treba brzinski recept za ručak, onda je naš predlog da napravite krompir čorbu. Ona uspeva i početnicima u kuhinji, a sastojci nisu skupi. Ono što ovu krompir čorbu čini ukusnijom i razlikuje od ostalih je dodavanje dimljene šunke koja daje poseban šmek. Uživajte! 

  • Sastojci:
  • 800 g krompira 
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 celer
  • 230 g dimljene šunke 
  • 3 čena belog luka
  • 3 kašike putera
  • 1/4 šolje brašna
  • 4 šolje pilećeg bujona
  • 2 šolje vode
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje 
  • 1/2 kašičice ljute crvene paprike 
  • vlašac

Priprema: 
U tiganju istopite puter, pa dodajte seckani crni luk, mleveni beli, šargarepu, celer i šunku. Posle par minuta dodajte i brašno i pržite nekih 3 minuta. Zatim sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa 4 šolje vrele vode), zatim sipajte vodu i pojačajte temperaturu i kuvajte dok ne krene da ključa. Posolite i dodajte seckani krompir, pa kuvajte još 15 minuta. Pospite ljutom paprikom i sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i kuvajte još 5 minuta. Ukrasite seckanim ili sušenim vlašcem. 

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Kako se pravi čorba od vrganja?

Izvor: Stvar ukusa